Σε αυτά τα τελευταία 3 χρόνια που οι streaming πλατφόρμες κάνουν τις κινήσεις τους για να δυναμώσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο και πιο ελκυστικό περιεχόμενο στο κοινό, έχουμε δει εντυπωσιακά πράγματα. Ο ανταγωνισμός αύξησε αρκετά τα μπάτζετ, άρα και τα έσοδα που μπορούν να έχουν οι μεγάλοι δημιουργοί σε μια συνεργασία τους με αυτές τις πλατφόρμες. Τρανό παράδειγμα οι Μπενιόφ και Βάις του Game of Thrones που υπέγραψαν το 2019 δεκαετή συμφωνία με το Netflix αντί 200 εκατομμύριων δολαρίων.

Amazon, Warner Bros, Apple, Netflix είναι 4 πλατφόρμες που δεν φείδονται χρημάτων και δε διστάζουν να τα απλώσουν στο τραπέζι, εφόσον έχουν απέναντι τους ένα πρόσωπο που θέλουν πολύ να το εντάξουν στο δυναμικό τους.

Τέτοιος είναι ο Κρίστοφερ Νόλαν που ορέγεται ο CEO του Netflix και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να μαθευτεί η πρόταση που σκοπεύει να του κάνει.

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο Σκοτ Στούμπερ ανέφερε ότι «Αν και όταν ο Νόλαν βρει την επόμενη ταινία του, όλα θα καταλήξουν στο αν μπορούμε να γίνουμε το σπίτι του και τι θα χρειαστεί για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο. Είναι ένας σπουδαίος δημιουργός, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον πείσω. Σε αυτή τη βιομηχανία χρειάζεται να έχεις μηδενικό εγωισμό. Τρώω κατραπακιές και πέφτω κάτω όλη την ώρα και μετά σηκώνομαι ξανά».

Τα λόγια αυτά του Στούμπερ δεν ήρθαν τυχαία, μιας και είναι πολύ πιθανό ο Κρίστοφερ Νόλαν να αποχωρήσει από τη Warner Bros. όπου βρίσκεται από το 2002 με το Insomnia, με αιτία το ότι η εταιρεία αποφάσισε τον περασμένο Δεκέμβριο να κυκλοφορεί τις νέες της ταινίες στην πλατφόρμα του HBO Max ταυτόχρονα με την κυκλοφορία στις αίθουσες. Κι αυτό για έναν λάτρη του σινεμά, ήταν κάτι που τον πλήγωσε.

Το Netflix από την άλλη έχει προσφέρει σε αυτά τα χρόνια μια δημιουργική ελευθερία σε σκηνοθέτες, όπως στον Σκορτσέζε με το Irishman, αλλά μια πλατφόρμα δεν είναι σίγουρα το μέρος που θέλει να δει ταινία του ο Κρίστοφερ Νόλαν πριν τις αίθουσες.

Γι΄αυτό το οικονομικό δεν θα είναι το ζήτημα σε μια ενδεχόμενη συζήτηση με το Netflix. Ο όρος που θα θέσει, είναι όποια ταινία κάνει να κυκλοφορήσει πρώτα για ένα μήνα στις αίθουσες και μετά να είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα.

Αν πάντως αυτή η συνεργασία γίνει, τα νέα θα είναι ευχάριστα για όλους, μιας και θα ενσωματώσει το Netflix ταινίες που έχει κάνει ο Νόλαν, όπως το Tenet, το Dunkirk και το Inception.