O Θανάσης Τσαλταμπάσης (μικρός Όσκαρ) και η Μαρίνα Καλογήρου (κυρία Ροζ), κάνουν πρεμιέρα με το αριστουργηματικό έργο του Éric-Emmanuel Schmitt, «Ο Όσκαρ και η κυρία Ροζ», στις 19 Φεβρουαρίου 2022, στο Άμφι-Θέατρο στην Πλάκα. Μια σπαρακτική, αστεία και συνάμα τρυφερή ιστορία, με πρωταγωνιστή τον μικρό Όσκαρ, που αψηφά τον θάνατο με χιούμορ και φαντασία.

Το αφήγημα, είχε σκηνοθετήσει και διασκευάσει για τη θεατρική μεταφορά του, ο Cezaris Graužinis.

Τσαλταμπάσης

Υπόθεση

Ο δεκάχρονος Όσκαρ ζει στο νοσοκομείο, γιατί υποφέρει από βαριάς μορφής λευχαιμία. Κάποια στιγμή, μαθαίνει τυχαία ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να θεραπευτεί και ότι πρόκειται να πεθάνει σε λίγες μέρες.

Στο αποκορύφωμα της απόγνωσης του, μια εκκεντρική ηλικιωμένη κυρία, γνωστή ως κυρία Ροζ,  του προτείνει ένα παιχνίδι: να θεωρήσει καθεμιά από τις μέρες που του απομένουν ως μια δεκαετία της ζωής του.

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2022: Εκεί που ενώνονται το αρχαίο δράμα και η μόδα

Ο Όσκαρ σιγά-σιγά αρχίζει να πιστεύει το παιχνίδι και κατά τη διάρκεια των τελευταίων του έντεκα ημερών, βιώνει μια πλήρη ζωή γεμάτη γεγονότα: έρωτες, γάμο, προδοσίες, αποχαιρετισμούς, επιστροφές, καβγάδες, αγκαλιές, δάκρυα, συγχώρεση.

Τελικά, πεθαίνει πιστεύοντας ότι έφτασε την ηλικία των 110 ετών, ικανοποιημένος και ευχαριστημένος που κατάφερε να ζήσει μια ζωή συναρπαστική.

«Όταν πια δεν μπορούν να μας σώσουν τα φάρμακα,

αναλαμβάνει να το κάνει το χιούμορ και η φαντασία»

Τσαλταμπάσης

Στην παράσταση ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Τσαλταμπάσης (Όσκαρ), Μαρίνα Καλογήρου (κυρία Ροζ), Αγοραστή Αρβανίτη (Πέγκι Μπλού/Μητέρα Όσκαρ/Μητέρα Πέγκις Μπλού), Τάσος Θεοφιλάτος (Γιατρός Ντίσελντορφ/Φούσκας), Ελένη Νάτση (Προϊσταμένη/Σαντρίν/Μπριζίτ), Edgen Lame (Πατέρας Όσκαρ/Πατέρας Πέγκι Μπλού/Νοσηλευτής)

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 21:00
Κυριακή: 19:00

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr