Οι περισσότεροι από εσάς έχετε μπει σε mood καλοκαιρινών διακοπών. Μπορεί το σώμα σας να είναι ακόμα στην Αθήνα και να αναγκάζεται να πάει δουλειά, το μυαλό και η ψυχή όμως σίγουρα ταξιδεύουν στο νησί που έχετε κλείσει για φέτος.

Η βαλίτσα των διακοπών προφανώς θα φτιαχτεί τελευταία στιγμή, ωστόσο για ένα πράγμα πρέπει να προνοήσετε. Το βιβλίο (ή τα βιβλία) που θα πάρετε μαζί για να διαβάσετε στην παραλία. Γιατί ναι, δεν υπάρχει πιο χαλαρωτικό από το διάβασμα στην ξαπλώστρα. Η μοναδική απογοήτευση θα είναι μόνο αν το βιβλίο δεν είναι αυτό που περιμένατε.

Γι’αυτό, εμείς προτείνουμε πέντε από αυτά που αξίζει να διαβάσετε κι εσείς απλά επιλέγετε αυτό που είναι πιο κοντά στο δικό σας γούστο.

Αίμα στις Στάχτες – Χρήστος Γιαννάκενας

βιβλία

Μια ιστορία γεμάτη ψέματα, διαφθορά και αίμα και μια αλήθεια όμοια με το Κουτί της Πανδώρας, επικίνδυνη και έτοιμη να τα κάνει όλα στάχτη.

Ο Δηµήτρης Κανιάρης εδώ και καιρό στοιχειώνεται από τα φαντάσµατα του παρελθόντος, µέχρι που ένα τηλεφώνηµα από τη Βάσω –µια πρώην του– τον βγάζει από τον λήθαργο. Φοβισµένη, του ζητάει να παρακολουθήσει τον φίλο της. Παρά την αρχική του άρνηση, ο Δηµήτρης αποφασίζει να της κάνει τη χάρη, όµως αυτή η απλή απόφαση καταλήγει σε εφιάλτη, τη στιγµή που στον δρόµο συναντά εγκληµατίες µε σκιώδη κίνητρα και πτώµατα που εξαφανίζονται. Μην ξέροντας ποιον να εµπιστευτεί και µε µόνο σύµµαχο το πείσµα του, ο Δηµήτρης αναλαµβάνει ρόλο ντετέκτιβ για να παρασυρθεί σε µια σπείρα γεµάτη ψέµατα, διαφθορά και αίµα, στην άκρη της οποίας κρύβεται µια αλήθεια όµοια µε το Κουτί της Πανδώρας, επικίνδυνη και έτοιµη να τα κάνει όλα στάχτη.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Φονική Παλίρροια – Sam Lloyd

βιβλία

Η είδηση δεν πέφτει πάνω στο κεφάλι της μονομιάς, σαν τη λεπίδα της γκιλοτίνας. Δεν υπάρχει ακαριαία καρατόμηση. Τίποτα τόσο ευσπλαχνικό. Αυτή η είδηση ταξιδεύει με το πάσο της, σέρνοντας τα πόδια της και αποκαλύπτοντας σταδιακά τη φρίκη της. Ωστόσο, αναγγέλλει την άφιξή της με βιαιότητα με ένα επίμονο σφυροκόπημα στην εξώπορτα του σπιτιού της Λούσι Λοκ.

Η ΖΩΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Η Λούσι είχε όλα όσα επιθυμούσε: ένα όμορφο σπίτι, έναν αφοσιωμένο σύζυγο, τον Ντάνιελ, και δύο λατρεμένα παιδιά. Όμως ένα πρωί ο χρόνος σταματά. Το ιστιοπλοϊκό τους εντοπίζεται ακυβέρνητο να παραδέρνει στα ανοιχτά. Ο Ντάνιελ έχει εξαφανιστεί και εκείνη αρχίζει να αναρωτιέται μήπως ήταν ο σύζυγός της που πήρε το σκάφος τους και βγήκε στη θάλασσα; Αν αυτό ισχύει, πού μπορεί να βρίσκεται τώρα;

Ενώ ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας δυσκολεύει την επιχείρηση διάσωσης, η Λούσι σιγά σιγά λύνει τον γρίφο του τι συνέβη. Και ανακαλύπτει κάτι που θα τη βυθίσει σε έναν εφιάλτη χειρότερο απ’ ό,τι είχε ποτέ φανταστεί. Όπου κι αν βρίσκεται ο άντρας της, δεν είναι μόνος του. Μαζί με εκείνον αγνοούνται και τα παιδιά της.

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Επόμενος Στόχος – Mark Greaney

βιβλία

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο επαγγελματίας δολοφόνος Κορτ Τζέντρι προδόθηκε από τους χειριστές του στη CIA. Για να επιβιώσει, έπρεπε να σκοτώσει τους παλιούς του συμπολεμιστές. Τώρα, ως δολοφόνος με το κωδικό όνομα Γκρίζος Άνθρωπος, είναι ο καλύτερος επαγγελματίας δολοφόνος της αγοράς. Αλλά όταν ένας παλιός σύντροφός του -που ο Κορτ νόμιζε ότι ήταν νεκρός- επιστρέφει για να τον στοι χειώσει, η ίδια του η ζωή μπαίνει στο στόχαστρο.

Ο άντρας ζητάει από τον Κορτ να αναλάβει μια αποστολή διαφορετική από αυτές που έχει συνηθίσει: αντί για μια δύσκολη δολοφονία, η δουλειά αφορά μια σχεδόν αδύνατη απαγωγή. Και ο Κορτ πρέπει να επιστρέψει το στόχο του στην ίδια ομάδα της CIA που τον είχε προδώσει.

Με τους αδίστακτους εργοδότες του από τη μια πλευρά, τους πρώην φίλους του από την άλλη και μια καταδικασμένη αποστολή στη μέση, ο Κορτ Τζέντρι, κυριολεκτικά, θα σκότωνε για να βγει ζωντανός από αυτή την κατάσταση.

Εκδόσεις Anubis

Άνθρωποι Που Συναντάμε Στις Διακοπές – Emily Henry

βιβλία

Δύο κολλητοί φίλοι, εφτά μέρες διακοπών, μία τελευταία ευκαιρία να ερωτευθούν. Είστε έτοιμοι για την πιο επεισοδιακή καλοκαιρινή απόδραση της χρονιάς;

Η Πόπι και ο Άλεξ δεν έχουν τίποτα κοινό.
Εκείνη αγαπάει την περιπέτεια και δουλεύει ως ταξιδιωτική συντάκτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Εκείνος προτιμάει να κάθεται σπίτι με συντροφιά ένα καλό βιβλίο και είναι καθηγητής στο λύκειο της μικρής πόλης όπου μεγάλωσαν.
Και όμως, αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν απόλυτα ο ένας τον άλλον.

Δέκα καλοκαιρινά ταξίδια
Όλα ξεκίνησαν την πρώτη τους χρονιά στο πανεπιστήμιο, όταν τυχαία έκαναν μαζί το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Έκτοτε και για μια δεκαετία, έχουν την παράδοση να περνούν μαζί μια περιπετειώδη εβδομάδα διακοπών.
Μέχρι που πριν από δύο χρόνια καταστράφηκαν τα πάντα… Από τότε δεν έχουν ξαναμιλήσει.

Μία τελευταία ευκαιρία να ερωτευτούν
Η Πόπι έχει όλα όσα είχε ποτέ θελήσει, αλλά παρ’ όλα αυτά νιώθει ένα κενό.
Η τελευταία φορά που ένιωσε αληθινά ευτυχισμένη ήταν δύο καλοκαίρια πριν, σε εκείνο το μοιραίο ταξίδι με τον Άλεξ. Και ας πήγαν στο τέλος όλα στραβά.
Με αυτή την αφορμή αποφασίζει να παρακινήσει τον κολλητό της να κάνουν ένα ακόμα ταξίδι μαζί. Ως εκ θαύματος, εκείνος συμφωνεί.
Έχει μία εβδομάδα για να διορθώσει τα πάντα. Όμως πρώτα θα πρέπει να παραδεχθεί την αλήθεια στον ίδιο της τον εαυτό.

Εκδόσεις Διόπτρα

Εκεί Που Πεθαίνει Ο Άνεμος – Albert Bertran Bas

βιβλία

Ένα αξέχαστο ταξίδι στην Ιστορία της Ισπανίας μέσα από τα μάτια ενός δεκαπεντάχρονου αγοριού.

Ο Όμηρος, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι από μια εύπορη οικογένεια, χάνει τους γονείς του στον εμφύλιο της Ισπανίας. Στην προσπάθειά του να επιβιώσει, καταλήγει σε μια σπηλιά στα σύνορα της Γαλλίας.

Η Χλόη, ένα αδάμαστο κορίτσι, είναι η πρώτη μεταξύ των ανταρτών. Έχει ένα μυστικό καταφύγιο –μια σπηλιά με θησαυρούς– γεμάτη απ’ ό,τι ξεφορτώνεται το ανθρώπινο ποτάμι των αμάχων κι εξόριστων, που μετά την επικράτηση του Φράνκο επιχειρεί τη μεγάλη φυγή προς τα σύνορα της Γαλλίας.

Ακόμα κι αν ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους, ο Όμηρος και η Χλόη θα συνδεθούν με έναν μοναδικό τρόπο, σε μια επικίνδυνη στιγμή της Ιστορίας.

Το μυθιστόρημα Εκεί που πεθαίνει ο άνεμος βασίζεται στις πραγματικές αναμνήσεις του παππού του συγγραφέα. Είναι ένα μοναδικό ταξίδι ενηλικίωσης στο οποίο παρελαύνουν πρόσωπα όπως ο Ρόμπερτ Κάππα, ο Χέμινγουεϊ, ο Χίτλερ, ο Ματσάδο ή η Μπέλα Ντορίτα· παρουσιάζοντάς μας μέρη μυθικά, όπως το κλαμπ Μολίνο και στιγμές ιστορικές όπως η βύθιση του πολεμικού πλοίου Ουρουγουάη, η είσοδος των φρανκικών στη Βαρκελώνη και η συνάντηση του Φράνκο με τον Χίτλερ στην Χεντάγια.

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Τα βιβλία της ζωής μας, τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μας

Τι να δεις στο Netflix το ΣΚ αν ο δρόμος δεν σε βγάλει παραλία