Αστυνομικοί, πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές αναζητούν ένα αγοράκι δύο ετών τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το Σαββατοκύριακο, όταν ξέφυγε της προσοχής των παππούδων του σε ένα μικρό χωριό στις γαλλικές Άλπεις.

Σχεδόν 60 αστυνομικοί, ειδικοί στις διασώσεις στα βουνά, ένα ελικόπτερο και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του παιδιού. Πυροσβέστες και σχεδόν 200 εθελοντές χτενίζουν βουνά και παρακείμενες περιοχές προκειμένου να εντοπίσουν τον Εμίλ ο οποίος έχει ήδη περάσει μόνος του δύο νύχτες και μία ημέρα, χωρίς νερό και τροφή, σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της ακραίας ζέστης.

Το αγοράκι, που μόλις είχε φτάσει στο Ο-Βερνέ για να περάσει τις διακοπές με τους παππούδες του, χάθηκε γύρω στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έφυγε από το σπίτι των παππούδων και δύο άνθρωποι το είδαν να κατεβαίνει μια κατηφόρα. Από εκείνο το σημείο και μετά, χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι αρχές έκαναν έκκληση σε τυχόν μάρτυρες και έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Εμίλ, ενός ξανθού αγοριού με καστανά μάτια, που φορούσε κίτρινο μπλουζάκι, λευκό σορτσάκι και αθλητικά παπούτσια.

Το χωριό Βερνέ, όπου κατοικούν 125 άνθρωποι, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, στον ορεινό όγκο Τρουά Εβεσέ, στην ίδια περιοχή όπου συνετρίβη το 2015 ένα Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings. Το δυστύχημα προκλήθηκε σκόπιμα από τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 144 επιβάτες και τα πέντε μέλη του πληρώματος. Πρόσφατα τοποθετήθηκε στο Βερνέ μια αναμνηστική στήλη στη μνήμη των θυμάτων.