Ένας πιλότος της EasyJet που θα μετέφερε Βρετανούς παραθεριστές στη Ρόδο, τους απέτρεψε να πάνε στο νησί ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές, με αποτέλεσμα κάποιοι να κατέβουν από το αεροπλάνο λίγο πριν απογειωθούν από το Γκάτγουικ.

Υπολογίζεται ότι 10.000 Βρετανοί βρίσκονται στο νησί και άλλοι 30.000 αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Βέβαια, όπως έχει ανακοινωθεί πολλά ξενοδοχεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο πιλότος της easyJet που κατευθυνόταν προς τη Ρόδο είχε εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση στους 37 επιβάτες, που πέταξαν από το Γκάτγουικ παρά τις τρομακτικές πυρκαγιές στο νησί.

Πριν από την απογείωση, ο πιλότος επισήμανε στους επιβάτες του αεροσκάφους χωρητικότητας 180 θέσεων ότι το ταξίδι στο νησί θα ήταν «κακή ιδέα», εξηγώντας τους ότι θα μπορούσαν να αποβιβαστούν ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Ο πιλότος φέρεται να τόνισε πως πρόκειται για πτήση που εκτελείται υπό ειδικές συνθήκες, ενώ η σύστασή του ήταν να παραμείνουν μόνο όσοι μετακινούνται για λόγους που δεν σχετίζονται με αναψυχή.

Η δημοσιογράφος Gwyn Loader, η οποία βρισκόταν στην πτήση για τη Ρόδο για να κάνει ρεπορτάζ για το BBC Wales, σχολίασε ότι οκτώ επιβάτες επέλεξαν να ακούσουν τις συμβουλές και να αποβιβαστούν, συμπεριλαμβανομένου ενός νεαρού αγοριού που δάκρυσε.