Οι φλόγες γίνονται όλο και πιο απειλητικές στην Αυστραλία, στην περιοχή του Gippsland στη Βικτώρια, ενώ τα ξημερώματα οι εκκενώσεις αυξήθηκαν, με τις καταστροφές σε καλλιέργειες και σε κτηνοτροφικές μονάδες να είναι ήδη σοβαρές.

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων Cobbannah, Culloden, Moornapa and Glenaladale στην περιοχή Briagolong έχουν ειδοποιηθεί να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για επικείμενη εκκένωση. Ομοίως και για τους κατοίκους στο Rawson και το Loch Sport. Την ίδια ώρα, εγκλωβισμένοι εκδρομείς, ξεκίνησαν να αποχωρούν από το σημείο ασφάλεια.

Από την άλλη, ο κίνδυνος πλημμυρών αυξάνει, όσο οι Αρχές εκτιμούν πως η πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη και οι αναμενόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις θα βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Η Αυστραλία ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου, -πρώτος μήνας της Άνοιξης-, είναι αντιμέτωπη με αυξημένες θερμοκρασίες, με τον Αύγουστο να είναι ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ενώ το ίδιο αναμένεται και για τον Σεπτέμβριο με την κλιματική κρίση να εκδηλώνεται μέσω του φαινομένου Ελ Νίνιο.

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter