Στα 34,8 εκατομμύρια δολάρια έφτασε η τιμή ενός ρουμπινιού 55,22 καρατίων, το οποίο θεωρείται πλέον το μεγαλύτερο και πιο ακριβό πετράδι που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Ο πολύτιμος λίθος βγήκε στο «σφυρί» χθες, Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, σε λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η καναδική εταιρεία Fura Gems το ανακάλυψε στα ορυχεία της στη Μοζαμβίκη. 

Πριν από τη δημοπράτησή του, ο οίκος Sotheby’s χαρακτήρισε το πολύτιμο πετράδι «εξόχως σπάνιο» και το «πιο πολύτιμο και σημαντικό» ρουμπίνι που έχει ποτέ δημοπρατηθεί. Ονομάστηκε «Estrela de Fura», ή Άστρο της Φούρα στην επίσημη γλώσσα της Μοζαμβίκης, τα πορτογαλικά. 

Παρότι η διεθνής αγορά πολύτιμων πετραδιών κυριαρχείται από διαμάντια -ιδίως με χρώμα- τα ρουμπίνια επίσης θεωρούνται μεταξύ των σπανιότερων και πιο πολύτιμων λίθων. 

Το προηγούμενο πετράδι με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που είχε πουληθεί σε τιμή ρεκόρ ήταν το λεγόμενο Sunrise Ruby, ένα ρουμπίνι 25,59 καρατίων που είχε βρεθεί στη Μιανμάρ, που πλειοδοτήθηκε για 30,3 εκατομμύρια δολάρια στη Γενεύη, το 2015. 

Πηγή: CNN