Έντονο κύμα καύσωνα θα υποδεχθούν οι χώρες της Ευρώπης, με τον υδράργυρο να αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους… 48 βαθμούς, ιδίως σε περιοχές της Ιταλίας και της Ισπανίας που φαίνεται να επηρεάζονται στο μεγαλύτερο βαθμό από το σύννεφο σκόνης που φθάνει από την Αφρική.

Οι ειδικοί ήδη κρούουν το κώδωνα αναφορικά με τη λήψη μέτρων προστασίας και στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, η Σαρδηνία και η Σικελία, θα αγγίξουν τις επόμενες ώρες θερμοκρασίες-ρεκόρ που θα φτάσουν τους 48 βαθμούς.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη θερμοκρασία-ρεκόρ που είχε καταγραφεί στην Ιταλία ήταν και πάλι στη Σικελία, στις 11 Αυγούστου του 2021, με το θερμόμετρο να δείχνει 48,8 βαθμούς Κελσίου.

Στη νότια Ισπανία η θερμοκρασία θα φτάσει έως και 45 βαθμούς ενώ στην Ελλάδα 44 βαθμοί θα είναι η ανώτατη τιμή, την ώρα που Κύπρος και Κροατία θα αγγίξουν τους 42 και 38 αντίστοιχα, ενώ στη Γαλλία το θερμόμετρο θα δείξει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Η Ιταλία, φαίνεται ότι θα πληγεί στον μεγαλύτερο βαθμό, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να εκδίδουν προειδοποίηση για εννέα πόλεις, το Μπολτσάνο, τη Φλωρεντία, το Φροζινόνε, το Παλέρμο, η Περούτζια, το Ριέτι, η Ρώμη, το Τορίνο και το Βιτέρμπο. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα ήδη ταλανίστηκε από καταιγίδες μηνών και πλημμύρες που σκότωσαν δεκάδες κόσμου.