Μαζικός συναγερμός προκλήθηκε στη Γαλλία καθώς οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έξι αεροδρόμια, μετά από απειλές αγνώστων για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ των γαλλικών ΜΜΕ, έχουν ήδη εκκενωθεί τα αεροδρόμια σε Νίκαια, Λιόν, Λιλ, Τουλούζη, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα airlive.net το ίδιο συνέβη και στα αεροδρόμια στη Ναντ και την Μπωβέ.

Η Le Monde γράφει ότι σε όλα τα αεροδρόμια έφτασαν e-mail όπου γινόταν αναφορά για απειλή επίθεσης. Οι επιβάτες που είχαν ήδη επιβιβαστεί σε αεροπλάνα, ενημερώθηκαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ όσοι βρίσκονταν στα αεροδρόμια, τα εκκένωσαν με οδηγίες της αστυνομίας και των υπεύθυνων ασφαλείας.

Στη Νίκαια υπήρξε λήξη συναγερμού καθώς αστυνομικοί εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα εγκαταλλελειμένο αντικείμενο στο Terminal 1.

Τα τελευταία 24ωρα η Γαλλία αντιμετωπίζει μια σωρεία από μηνύματα για βόμβες, αφού χθες υπήρξε εκκένωση στο Παλάτι των Βερσαλλιών, ενώ το Σάββατο είχε υπάρξει τηλεφώνημα για βόμβα στο Λούβρο.