Μια διαμάχη που είχαν δύο οικογένειες οι οποίες ζούσαν πάνω – κάτω σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν για το τίποτα δύο ανθρώπινες ζωές, καθώς ο ένας ένοικος πυροβόλησε και σκότωσε πατέρα και γιο.

Ο 47χρονος Jason Pass που ζούσε στον τρίτο δεν άντεχε άλλη φασαρία από τον συνομήλικό του Bladimy Mathurin που ζούσε στον τέταρτο. Αρχικά διαπληκτίστηκε με τη σύζυγό του και εν συνεχεία οι δύο άνδρες βγήκαν στις σκάλες με τον Mathurin να κρατά κάτι που μοιάζει με μαχαίρι. Όταν γύρισε την πλάτη του, ο Pass πυροβόλησε τόσο τον ίδιο όσο και τον 27χρονο θετό γιο του, Chinwai Mode. Μάλιστα στη συνέχεια φεύγει ατάραχος, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Οι δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους και σύμφωνα με την αστυνομία, αυτός ήταν ο τραγικός επίλογος μιας ιστορίας που κρατούσε αρκετά μεγάλο διάστημα.

«Ο σύζυγός μου δεν είχε κανένα όπλο, κανένα όπλο. Γιατί έφερες όπλο για να πυροβολήσεις την οικογένειά μου; Γιατί έφερες όπλο για να διαλύσεις την οικογένειά μου; Γιατί; Γιατί;» δήλωσε η σύζυγος και μητέρα των θυμάτων.