Η Isa Balado, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Cuatro στην Ισπανία, ερευνούσε τις λεπτομέρειες μιας ληστείας στο κέντρο της Μαδρίτης την Τρίτη, την ώρα που δέχθηκε χυδαία επίθεση από περαστικό.

Φαίνεται σε βίντεο, κατά την διάρκεια της μετάδοσης, άνδρας ο οποίος απλώνει το ένα χέρι για να αγγίξει από πίσω τη ρεπόρτερ, προτού διακόψει για να ρωτήσει σε ποιο τηλεοπτικό κανάλι δουλεύει.

Οι αντιδράσεις ήταν συνεχόμενες, με το συμβάν να σχολιάζεται ευρέως και στο διαδίκτυο, ενώ το hashtag #SeAcabó (τέλειωσε) συνόδευσε ποικίλες αναρτήσεις. «Αυτό που μέχρι τώρα ήταν «φυσιολογικό» δεν είναι πια έτσι», έγραψε η υπηρεσιακή υπουργός Ισότητας της χώρας, Irene Montero, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το μη συναινετικό άγγιγμα είναι σεξουαλική βία και λέμε αρκετά στην ατιμωρησία». Η Yolanda Díaz, εν ενεργεία υπουργός Εργασίας και δεύτερη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ζήτησε επίσης, να τιμωρηθεί η πράξη, χρησιμοπιώντας σκληρό λόγο.

«Θα ήθελα να με αφήσεις να δουλέψω», σχολίασε εκείνη την ώρα η Balado, ενώ ο άνδρας αρνήθηκε ότι την είχε αγγίξει, παρόλο που άπλωσε ξανά το χέρι του, αυτή τη φορά αγγίζοντας τα μαλλιά της καθώς έφευγε.

«Δεν είμαι μόνο εγώ, συμβαίνει σε κάθε γυναίκα που συναντά», είπε. Καθώς είπε στην κάμερα ότι το περιστατικό την είχε νευριάσει, ο άνδρας πλησίασε ξανά λέγοντάς της να πει την αλήθεια για το τι είχε συμβεί.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός είπε την Τρίτη ότι κάλεσε την αστυνομία και ότι έφτασαν στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά. «Υποστηρίζουμε πλήρως την Isa Balado, δημοσιογράφο του En Boca de Todos, μετά την απολύτως αφόρητη κατάσταση που έχει υποστεί σήμερα», δήλωσε η Mediaset España.

«Όχι πολύ καιρό πριν, κάτι τέτοιο θα είχε περάσει για κάτι ανέκδοτο ή τίποτα σοβαρό», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Rita Maestre, πολιτικός του αριστερού κόμματος Más Madrid. «Σήμερα, η κοινή λογική μας λέει ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτες. Αυτή η αλλαγή ονομάζεται φεμινισμός».