Φρίκη δίχως τέλος στα ανοιχτά της Μεσογείου καθώς αυξάνονται τα ναυάγια προσφύγων και μεταναστών όσο ο καιρός προσφέρεται για απόπειρες παράνομων μετακινήσεων ανθρώπων που αποπλέουν με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο για την Ευρώπη.

Η τραγωδία αυτή την φορά εντοπίζεται ξανά στα νότια της ηπείρου, καθώς οι Ισπανοί διασώστες αναζητούν αλιευτικό σκάφος που ξεκίνησε από την Καφουντίν της Σενεγάλης, με προορισμό την Τενερίφη και αγνοείται εδώ και 15 μέρες σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των διεθνών μέσων.

Σύμφωνα με τα μέσα της χώρας, το πλοιάριο ήταν γεμάτο παιδικές ψυχές ενώ την ίδια ώρα αναζητούνται άλλα δύο σκάφη, παρόμοιου μεγέθους. Παρά τις ελάχιστες πληροφορίες που φθάνουν σε σχέση με το ναυάγιο και τη συνδρομή ενός αεροσκάφους στις έρευνες, το πλοίο αναζητείται πολλές ημέρες, δεδομένου ότι ξεκίνησε από τη νότια Σενεγάλη στις 27 Ιουνίου.

Στους 65 επιβαίνοντες και στους 60 αντίστοιχα υπολογίζονται όσοι ταξίδεψαν με τα άλλα δύο σκάφη βάσει των στοιχείων που επικαλέστηκε το Reuters, ενώ οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι ήδη 78, ενώ αγνοούνται συνολικά 500 άνθρωποι, λίγες εβδομάδες μόλις μετά την ανείπωτη τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου.