Μια υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κεντρίζει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Ιταλία. Πρωταγωνιστής ένας 35χρονος ο οποίος βγαίνει από τη φυλακή μετά από μόλις έναν χρόνο παρότι κατακρεούργησε τη σύντροφό του, δολοφονώντας τη με 57 μαχαιριές.

Ο Ντιμίτρι Φρικάνο και η Ερικα Πρέτι έκαναν διακοπές στη Σαρδηνία το 2017 όταν τσακώθηκαν με αφορμή τα ψίχουλα που έκανε ο απρόσεκτος 35χρονος τρώγοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Ο Φρικάνο επιτέθηκε στην 25χρονη σύντροφό του και τη σκότωσε με βάναυσο τρόπο δεδομένου ότι ο ιατροδικαστής βρήκε στο σώμα της 57 μαχαιριές.

Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 30 ετών την οποία ξεκίνησε να εκτίει τον Απρίλιο του 2022. Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα είναι ελεύθερος για αρκετά περίεργο λόγο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αντιδρούν τόσο η οικογένεια του θύματος όσο και η κοινή γνώμη στην Ιταλία.

Άμα τη φυλάκισή του, ο δράστης ξεκίνησε να βάζει πολύ βάρος και πλέον είναι τόσο παχύσαρκος που κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι ή πατερίτσες. Δεδομένου ότι κινδυνεύει η ζωή του, χρειάζεται να ακολουθήσει ειδική δίαιτα χαμηλών θερμίδων που η φυλακή δεν μπορεί να του την παρέχει προετοιμάζοντάς του ειδικά γεύματα.

Ιταλία, δολοφονία

Ο 35χρονος θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονιών του κοντά στο Μιλάνο, για να ακολουθήσει υγιεινή διατροφή. Μια δικαστική απόφαση την οποία η οικογένεια της 25χρονης χαρακτήρισε ως «ντροπιαστική».