Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η επιλογή ιδιοκτήτη ξενοδοχείου να προσθέσει στο μπουφέ του μια ξαπλωμένη γυναίκα το σώμα της οποίας έχει επικαλυφθεί με λιωμένη σοκολάτα.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από ανάρτηση στο διαδίκτυο ενός μάνατζερ από το Μιλάνο, ο οποίος επέλεξε για τις φετινές διακοπές του το συγκεκριμένο ξενοδοχείο Γκόλφο Αράντσι στη Σαρδηνία.

Πρόκειται για φωτογραφία στην οποία μπορεί κανείς να διακρίνει σε ένα μπουφέ με γλυκά του ξενοδοχείου, μια ξαπλωμένη κοπέλα, το σώμα της οποίας έχει επικαλυφθεί με λιωμένη σοκολάτα.

«Βλέποντας την εικόνα αυτή, έμεινα άναυδος. Ποια είναι η γνώμη των υπεύθυνων της τουριστικής επιχείρησης που εκμεταλλεύεται την ξενοδοχειακή μονάδα, σχετικά με την συγκεκριμένη παρουσίαση του γυναικείου σώματος;

Το σώμα μιας γυναίκας, μιας εργαζόμενης, υποβαθμίζεται σε πιατικό, προς ικανοποίηση κάποιων πονηρών ματιών», έγραψε ο Μιλανέζος μάνατζερ, μέσω Linkedin. H όλη αυτή εικόνα, όπως συμπλήρωσε, σόκαρε και την 14χρονη κόρη του που παραθέριζε μαζί του στην Ιταλία.

Η αλυσίδα που εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μετά την διάσταση που η όλη υπόθεση έλαβε στον ιταλικό τύπο, υπογράμμισε ότι «ζητά συγγνώμη» και πως «ξεκίνησε εσωτερική έρευνα, με στόχο να μην επαναληφθεί ποτέ άλλοτε κάτι παρόμοιο και να μην νιώσει κανένας πελάτης ότι προσβάλλεται».

Η Αλεσάντρα Τόντε, αντιπρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5s) με καταγωγή από τη Σαρδηνία καταδίκασε το συμβάν με ανάρτησή της στα social media. Η πρώην υφυπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Κόντε και Ντράγκι χαρακτήρισε το συμβάν «ντροπιαστικό και «αηδιαστικό για όλη την Ιταλία».