Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη στην Ουκρανία, προσθέτει το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του.

Το Βερολίνο παρακολουθεί τα γεγονότα στη Ρωσία

Η κυβέρνηση του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς παρακολουθεί στενά την κατάσταση
στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της. Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα στη Ρωσία, σημείωσε.

Η μεγαλύτερη πρόκληση, λέει το Λονδίνο

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το ρωσικό κράτος αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλειά του το τελευταίο διάστημα, καθώς, όπως πρόσθεσε, οι δυνάμεις της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner φαίνεται να κινούνται προς τη Μόσχα.

«Τις επόμενες ώρες, η πίστη των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας και ιδιαίτερα της Ρωσικής Εθνοφρουράς θα παίξει κεντρικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί αυτή η κρίση. Αυτό αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική πρόκληση στο ρωσικό κράτος το τελευταίο διάστημα», επισημαίνει η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών στην τακτική της ενημέρωση.

Τι δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος

Ο Πολωνός πρόεδρος είχε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας για την κατάσταση στη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Βαρσοβία παρακολουθεί την κατάσταση.

Σε σχέση με την κατάσταση στη Ρωσία, σήμερα το πρωί είχαμε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας, όπως και με συμμάχους, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα.

Η πορεία των γεγονότων πέραν των ανατολικών μας συνόρων παρακολουθείται σε συνεχή βάση, σημείωσε ο Πολωνός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ