Μια 18χρονη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Αμπερντίν και η μητέρα της θα είναι το πρώτο ζευγάρι μάνα – κόρη που θα ταξιδέψει στο διάστημα, καθώς και οι πρώτοι άνθρωποι από την Καραϊβική που θα κάνουν το συγκεκριμένο ταξίδι.

Όλα έγιναν εντελώς τυχαία. Η Κίσα από την Αντίγκουα μπήκε σε ένα αεροπλάνο της Virgin με προορισμό τη Βρετανία, προκειμένου να διευθετήσει κάποιες λεπτομέρειες για τη βίζα της κόρης της που έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στη Σκωτία.

«Όσο περίμενα μου πετάχτηκε μια διαφήμιση και μου ζητούσα να συμπληρώσω στοιχεία για έναν διαγωνισμό. Το έκανα και μετά από μήνες με ειδοποίησαν ότι μπήκα στην 20άδα, μετά στην 5άδα και τελικά ότι κέρδισα. Ξαφνικά ποιος έρχεται στην αυλή μου; Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον (σ.σ. ιδιοκτήτης της Virgin) και η ομάδα του και μου λένε ‘συγχαρητήρια, είσαι η νικήτρια και θα πας στο διάστημα’».

Παρότι η μητέρα της συμπλήρωσε την αίτηση, η 18χρονη Αναστάτια βλέπει πιο μακριά σε ό,τι αφορά στα… σημάδια της τύχης καθώς όπως λέει «η δική μου απόφαση να έρθω να σπουδάσω στο Αμπερντίν έγινε αιτία να κάνει η μητέρα μου αυτό το ταξίδι για τη βίζα και τελικά να κερδίσουμε το διαγωνισμό για να πάμε στο διάστημα. Η απόφασή μου να φύγω από την πατρίδα μου δεν ήταν εύκολη, αλλά να που έγιναν μια σειρά από περίεργα πράγματα για να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε αυτό το ιστορικό ταξίδι».

Οι δυο τους θα αναχωρήσουν την Πέμπτη από το Νέο Μεξικό, στη δεύτερη τέτοιου είδους αποστολή με το όνομα Galactic 02 και πρώτη με πελάτες. Σύμφωνα με το BBC το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 450.000 δολάρια…

Photo Credits – Virgin Atlantic