Ο Ράσελ Μπραντ διέψευσε κατηγορηματικά τους «πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς» για την προσωπική ζωή του, σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram .

Στο βίντεο, ο Ράσελ Μπραντ δεν διευκρινίζει ποιοι είναι αυτοί οι «πολύ σοβαροί ισχυρισμοί» σε βάρος του, ενώ επιμένει πως όλες οι σχέσεις του «πάντα ήταν συναινετικές». Πληροφορίες του BBC αναφέρουν πως αρκετές γυναίκες έχουν κάνει σοβαρές καταγγελίες για τη συμπεριφορά του ηθοποιού, σε εκπομπή του Channel 4 αλλά και στους Sunday Times. Αυτά τα ρεπορτάζ αναμένεται να βγουν στον «αέρα» απόψε.

Ο ηθοποιός αναφέρει στο βίντεο πως έλαβε email από ένα τηλεοπτικό δίκτυο και μια εφημερίδα «με εξαιρετικά εξωφρενικές επιθέσεις», εναντίον του και «πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς» σε βάρος του, τους οποίους «διαψεύδει απολύτως».

Σύμφωνα με τον Ράσελ Μπραντ, αυτοί οι σε βάρος του ισχυρισμοί σχετίζονται με την περίοδο στην οποία «όπως έχω γράψει εκτεταμένα στα βιβλία μου, ήμουν πάρα πολύ ασυγκράτητος». «Εκείνη την περίοδο της ακολασίας, οι σχέσεις που είχα ήταν πάντα απολύτως συναινετικές. Ήμουν πάντα ειλικρινής για αυτό τότε- σχεδόν υπερβολικά ειλικρινής- και είμαι ειλικρινής και τώρα», αναφέρει στο βίντεο.

«Το να βλέπω αυτή την ειλικρίνεια να μετατρέπεται σε κάτι εγκληματικό- το οποίο διαψεύδω απολύτως- με κάνει να αναρωτιέμαι αν υπάρχει μια διαφορετική ατζέντα», σημειώνει στο βίντεο ο Ράσελ Μπραντ.

Στο ίδιο βίντεο, κάνει λόγο για «συντονισμένες επιθέσεις» από ΜΜΕ σε άλλους και σημειώνει ότι έχει χαρακτηριστεί συνωμοσιολόγος, λόγω των απόψεών του. Στο παρελθόν, έχει ταχθεί υπέρ της «φυσικής ανοσίας» αντί των εμβολίων και έχει πει ότι είναι ανοιχτόμυαλος απέναντι στη θεωρία ότι η αμερικανική κυβέρνηση «έστησε» τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.