Μία 17χρονη δολοφονήθηκε από τον επίσης 17χρονο πρώην σύντροφό της. Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ουρουγουάη, όπου επισήμως καταμετρώνται 11 γυναικοκτονίες από την αρχή της χρονιάς.

Όπως αναφέρει το site της Ουρουγουάης, pagina12.com, η 17χρονη είπε ότι δεν αισθάνεται καλά και έφυγε από το μάθημα των αγγλικών της για να πάει στην παραλία με τον 17χρονο. Εκεί την σκότωσε και στη συνέχεια προσπάθησε να ξεγελάσει τους φίλους αλλά και την αστυνομία, προσποιούμενος ότι ανησυχεί για την “εξαφάνισή της”.

Η Βαλεντίνα Κανσέλα Σαρμόρια βρέθηκε προχθές Τετάρτη το απόγευμα μισοθαμμένη στην άμμο, στην παραλία Πούντα ντελ Έστε (νοτιοανατολικά), τουριστικό προορισμό. Κάμερες παρακολούθησης δείχνουν την ανήλικη να μπαίνει σε εκείνο τον τομέα της ακτής με τον πρώην φίλο της και στη συνέχεια να φεύγει μόνος του.

Ο πρώην φίλος της οδηγήθηκε από την αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος όπου ομολόγησε πως τη δολοφόνησε.

Χθες του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις και προφυλακίστηκε.

Ο εισαγγελέας που προΐσταται της έρευνας για την υπόθεση,] Χόρχε Βας, θα ζητήσει τη βαρύτερη ποινή, που είναι δέκα χρόνια κάθειρξης για τέτοιας φύσης εγκλήματα όταν διαπράττονται από ανήλικους, ανέφερε στον Τύπο ο Χαβιέρ Μπένετς, εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας.

Κατά τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής, η Βαλεντίνα Κανσέλα πέθανε από ασφυξία.