Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα σχόλια ενός Ιταλού υφυπουργού ο οποίος ισχυρίστηκε πως έχει κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες, με πολλούς να ζητούν την παραίτησή του. Πρόκειται για τον Βιτόριο Σγκάρμπι (υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι), ο οποίος εξέπληξε τους παρευρισκόμενους σε μια εκδήλωση σε γκαλερί τέχνης στη Ρώμη, όταν χρησιμοποίησε έναν υποτιμητικό όρο αναφερόμενος στις γυναίκες και εξήρε το ίδιο του το γεννητικό όργανο.

Η εκδήλωση στο εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης MAXXI της ιταλικής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, ωστόσο, τα πλάνα από τα σχόλια του Ιταλού υφυπουργού μόλις τώρα εμφανίστηκαν.

Ο 71χρονος Σγκάρμπι, ο οποίος είναι γνωστός αμφιλεγόμενος κριτικός τέχνης – υπήρξε ζευγάρι με μια σειρά από πορνοστάρ και ήταν φίλος του αείμνηστου Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Το πέος είναι όργανο γνώσης»

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται να κάθεται στην σκηνή και να καυχιέται ότι έχει κοιμηθεί με «9 γυναίκες μέσα σε ένα μήνα» ενώ επαινεί το πέος του ως «όργανο γνώσης».

«Κάποια στιγμή μου είπε ο Ουελμπέκ (Γάλλος συγγραφέας) ότι υπάρχει μια στιγμή στη ζωή που γνωρίζουμε μόνο ένα όργανο: τον π@@@» είπε απευθυνόμενος στον συνάδερφο ομιλητή και Ιταλό ροκ τραγουδιστή Μόργκαν και στον πρόεδρο της γκαλερί Αλεσάντρο Τζιούλι. «Ο π@@@ είναι το όργανο της γνώσης, δηλαδή της διείσδυσης, χρησιμεύει για να μας κάνει να καταλάβουμε» είπε στο πλήθος.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην γκαλερί στις 21 Ιουνίου, ο Ιταλός υφυπουργός δέχτηκε ένα τηλεφώνημα με το κοινό να τον ακούει να φωνάζει: «Ποιος στο διάολο είναι;» και συνέχισε αποκαλώντας «κερατά» το άτομο στην άλλη άκρη της γραμμής ενώ καυχιόταν για το πόσες γυναίκες έχει κοιμηθεί ο συνομιλητής του.

Ισχυρίστηκε επίσης πως ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε πεθάνει μία εβδομάδα πριν την εκδήλωση αυτή, είχε κοιμηθεί με «λιγότερες από 100 γυναίκες» στη ζωή του – κάτι που ο Σγκάρμπι χαρακτήρισε «τραγωδία».

Σε ένα άλλο σημείο, ο αμφιλεγόμενος κριτικός ξεκίνησε ένα παραλήρημα σχετικά με μια συζήτηση που είπε ότι είχε μοιραστεί με τον Γάλλο συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ. «Κάποια στιγμή, όταν γίνεσαι 67, εμφανίζεται ο προστάτης και πρέπει να ασχοληθείς με αυτή τη γαμ@@@ σκρ@@@ που δεν έχεις συναντήσει ποτέ στη ζωή σου» είπε. «Ο π@@@ φεύγει και έρχεται ο προστάτης».

https://www.youtube.com/watch?v=_8gVUl1hc5U

«Έχω κοιμηθεί με πάνω από 1.500 γυναίκες»

Ο Ιταλός τραγουδιστής Μόργκαν ρώτησε τότε τον Σγκάρμπι «με πόσες γυναίκες έχει κοιμηθεί» με τον Ιταλό υφυπουργό να απαντά: «Δεν έχω μετρητή πέους, οπότε δεν ξέρω. Αλλά μπορώ να σου απαντήσω όπως ο μεγάλος Καλιφάνο (Ιταλός λυρικός) και μπορώ να υπολογίσω κατά μέσο όρο τρεις το μήνα και όταν ήμουν ενεργός ήταν ακόμη και 9 ή 12 το μήνα. Οπότε αθροιστικά, είναι περίπου 1.500 τουλάχιστον», υποστήριξε.

La Repubblica: Ζητούν την παραίτηση του Ιταλού υφυπουργού για τα σεξιστικά σχόλια

Το δημοσίευμα ανέφερε πως 44 από τις 49 (κυρίως γυναίκες) υπαλλήλους της γκαλερί MAXXI υπέγραψαν μία επιστολή με την οποία προέτρεπαν τον πρόεδρό της να υπερασπιστεί τις αξίες της.

Το δημοσίευμα της La Repubblica προκάλεσε στη συνέχεια επικρίσεις από Ιταλούς πολιτικούς, με το κόμμα της ιταλικής αντιπολίτευσης «Πέντε Αστέρων» να ζητά την παραίτησή του από την κυβέρνηση.
Ο Ιταλός υφυπουργός με την σύντροφό του, την ηθοποιό Σαμπρίνα Κόλε

Είπαν ότι τα σχόλιά του ήταν «σοβαρά και σεξιστικά», ενώ ο κεντρώος πολιτικός ηγέτης Κάρλο Καλέντα χαρακτήρισε τον Σγκάρμπι «ντροπή». «Αν ο στόχος σας ήταν να épater le bourgeois (να εντυπωσιάσετε τους αστούς), διαλέξατε λάθος αιώνα. Δεν μας σοκάρετε, μας κουράζετε» είπε ο Καλέντα στον Σγκάρμπι.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images