Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Φλόριντα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, αφού στο φως ήρθε καταγγελία, που αποκαλύπτει ότι γυναίκα έκανε «τρίο» με τον πρόεδρο του κόμματος, Κρίστιαν Ζίγκλερ και την σύζυγό του, χωρίς τη θέληση της.

Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Σαρασότα, την πολιτεία καταγωγής του Τραμπ, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Η κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος του Ζίγκλερ, που θεωρείται σημαίνων στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, προκαλεί πολιτικό σεισμό και μάλιστα σε χρονική περίοδο που προηγείται των εκλογών. Η θέση του Ζίγκλερ στο κόμμα άλλωστε, έχει βαρύνουσα σημασία καθώς οι δύο κορυφαίες προσωπικότητες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος – Ντόναλντ Τραμπ και ΝτεΣάντις

Το «USA TODAY» αναφέρει ότι οι αρχές της Φλόριντα ζήτησαν έγγραφα από το Αστυνομικό Τμήμα της Σαρασότα , το οποίο, επικαλείται την έκθεση ενός ντετέκτιβ, σύμφωνα με την οποία το μία γυναίκα – το τρίτο άτομο- υποστήριξε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά στο σπίτι της, τον περασμένο Οκτώβριο.

Μόνο πέντε λέξεις δεν είναι «μαυρισμένες» στην καταγγελία της γυναίκας: «Δήλωσε… βιάστηκε… δήλωσε ότι… βιάστηκε».

Ο δικηγόρος του Κρίστιαν Ζίγκλερ, Ντέρεκ Μπιρντ, κάνε4ι λόγο για πολιτική σκοπιμότητα, τονίζοντας πως «θα αθωωθεί επισημαίνοντας ότι είναι απόλυτα συνεργάσιμος με το αστυνομικό τμήμα της Σαρασότα».

«Δυστυχώς, τα δημόσια πρόσωπα κατηγορούνται συχνά για πράξεις που δεν διέπραξαν είτε για πολιτικούς σκοπούς είτε για οικονομικό όφελος», τόνισε ο Μπιρντ προσθέτοντας ότι: «Θα προειδοποιούσα όποιον βιαστεί να κρίνει τον Ζίγκλερ μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Από σεβασμό για την έρευνα, αυτό είναι το μόνο που μπορεί να πει ο πελάτης μου ή εγώ αυτή τη στιγμή».

Πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσαν ότι η γυναίκα που κατηγορεί τον Ζίγκλερ για βιασμό, είχε συμμετάσχει στο παρελθόν σε «τρίο» με το ζεύγος αλλά με τη βούλησή της, πριν το ατυχές περιστατικό». Η ίδια εξηγεί επίσης ότι το περιστατικό συνέβη όταν ο Ζίγκλερ και η σύζυγός του ήταν στο σπίτι της στη Σανασότα.

Το ροζ σκάνδαλο έχει προκαλέσει σεισμό στην πολιτική σκηνή της Φλόριντα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να προσπαθεί να υποβαθμίσει την σπουδαιότητα του.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις προεδρικές εκλογές του 2024 με τη Φλόριντα να αποτελεί πολιτεία- κλειδί. Εκτός από τόπος καταγωγής του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ – που θεωρείται το μεγάλο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών- είναι και του κυβερνήτη της πολιτείας, Ντε Σάντις.