Τα τελευταία λεπτά έχει γίνει ένας χαμός με το Instagram, καθώς αρκετοί χρήστες αναφέρουν πως δεν μπορούν να μπουν στο προφίλ τους, με την πλατφόρμα να τους ενημερώνει πως έχουν 30 ημέρες μέχρι να αποδεχτούν μια νέα ρύθμιση, κάτι που φαίνεται να είναι κάποιου είδους χακάρισμα ή κάτι τέτοιο.

«Έχουμε γνώση ότι κάποιοι από εσάς έχετε πρόβλημα πρόσβασης στους λογαριασμούς σας. Το εξετάζουμε και σας ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση», έγραψε το Instagram σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αρκετοί μετέφρασαν αυτό το πρόβλημα ως μια προσπάθεια της πλατφόρμας να αρχίσει να κάνει ξεσκαρτάρισμα με τα fake accounts ή με τα προφίλ που είναι ανενεργά. Όμως, δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν έχει εμπλακεί ο Elon Musk που είχε δεσμευτεί πως θα κάνει κάτι αντίστοιχο στο Twitter.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις προφίλ στο Instagram, αλλά είσαι απ΄αυτούς που βλέπουν όλα τα στόρι και τις δημοσιεύσεις, αλλά δεν ανεβάζουν απολύτως τίποτα, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τον τρόπο που το χειρίζεσαι.

Εκτός από αυτούς που δε μπορούν να μπουν στα προφίλ τους, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αυτοί που έχουν κανονικά πρόσβαση, καθώς σε αρκετούς δεν εμφανίζει αριθμούς ακολούθων ή βλέπουν αριθμούς σημαντικά μειωμένους. Αν για παράδειγμα είναι μια influencer με 1 εκατομμύριο ακόλουθους και έχει ένα ποσοστό 25-30% ψεύτικων προφίλ, τότε θα βλέπει τη δύναμη της μειωμένη.

Κάποιοι πάντως βρήκαν ποιος βρίσκεται πίσω απ΄αυτή την προβοκάτσια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Provocateurgr (@provocateur_gr)