Αν αναρωτιέστε πόσο δυσδιάκριτα είναι τα όρια ανάμεσα στην πραγματική ζωή και την τεχνητή νοημοσύνη και μάλιστα τώρα, που η AI βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την «ιστορία» μιας influencer με το όνομα Milla Sofia.

Πρόκειται για μια πανέμορφη κοπέλα που στις 19 Ιουλίου πόσταρε στο Twitter μια φωτογραφία της στη Σαντορίνη με ένα λευκό μαγιό και μαγνήτισε… χιλιάδες βλέμματα.

Η Milla βέβαια δεν έχει θαυμαστές μόνο στην Ελλάδα. Κατά καιρούς έχει ανεβάσει στα social media διάφορες φωτογραφίες της που είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητες λόγω της εμφάνισής της.

Κι εδώ έρχεται το… χαστούκι. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η πανέμορφη Milla δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόκειται για μια AI κοπέλα από τη Φινλανδία (θεωρητικά) ηλικίας 19 ετών (επίσης θεωρητικά) που έχει έχει από 7.000 ακόλουθους στον λογαριασμό της στο Twitter, πάνω από 31.000 στο Instagram και περίπου 90.000 στο TikTok και μοιράζεται με τους ακολούθους της στιγμές από τη «ζωή» της.

@millasofiafin Sailing like a boss and loving every wavy moment! 🛳🌊 This image is synthetic. #captain #sailing #yacht #luxurylife #bikini ♬ Ikaw ang dahilan cover nyt lumida – TIGER

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Milla εξακολουθεί να κερδίζει φαν και ακολούθους ακόμα και τώρα που έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται για κάτι μη αληθινό.

«Παρόλο που ο ιστότοπος της Μίλα αποκαλύπτει ότι είναι “εικονική” influencer και μοντέλο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεγελαστεί και πιστεύουν ότι είναι μια πραγματική γυναίκα, με σάρκα και οστά. Αλλα και όσοι γνωρίζουν πάλι την ξεχωρίζουν».

@millasofiafin Paradise found in Bora Bora. Island dreams come true in here. These images are synthetic. #bora #borabora #island #fyp #foryou #paradise ♬ Words – Original 1982 – F.R. David

«Καλώς ορίσατε στον ψηφιακό μου βασίλειο. Δεν είναι μια συνηθισμένη influencer. Είμαι 19 ετών, κατοικώ στην Ολλανδία αλλά έχω κάτι το διαφορετικό: Είμαι εικονική influencer που δημιούργησε η τεχνολογία AI» γράφει το site της Milla αλλά πολλοί την ονειρεύονται ως μια πραγματική οντότητα.

Πόσο επικίνδυνο είναι όλο αυτό που μόλις έχει ξεκινήσει; Ο χρόνος θα δείξει…