Δεν θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα πράγματα για την κινεζική εταιρεία, Xiaomi, η οποία βλέπει τις πωλήσεις της στα smartphones να ακολουθούν ανοδική πορεία και να «απειλεί» την Samsung, η οποία κρατάει για την ώρα την πρωτοκαθεδρία. Αναφορικά με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Canalys, η οποία αναλύει τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η Xiaomi πέρασε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω την Apple. 

Για την ακρίβεια, η Samsung διατηρεί το 19% της αγοράς, με τη Xiaomi το 17% και την Apple να έρχεται αντιμέτωπη με την τρίτη θέση και το 14%. Ακολουθούν Oppo και Vivo που βρίσκονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση, με 10%.

Ο επικεφαλής των ερευνητών της Canalys, Ben Stanton, αναφέρει σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα πως «η Xiaomi δείχνει να μεγαλώνει ραγδαία σε όλες τις αγορές. Η μεγαλύτερη ανάπτυξή της ήρθε στην Δυτική Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, παρά και το γεγονός ότι η μέση τιμή των συσκευών της είναι 40% μικρότερη από την Samsung και 75% μικρότερη από την Apple».

Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, η Xiaomi αύξησε τις πωλήσεις της κατά  300% στη Λατινική Αμερική, 150% στην Αφρική και 50% στη δυτική Ευρώπη. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις της κατά 83% συγκριτικά με το 15% της Samsung και το μόλις 1% της Apple.