Η Μις Ελλάς 2022, Ζωή Ασουμανάκη, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Miss International 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας, κατακτώντας μία θέση στην κορυφαία 15αδα αλλά και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η μελαχρινή καλλονή εντυπωσίασε με την εμφάνιση και την προσωπικότητά της τους διοργανωτές και τους κριτές, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της, αλλά και τους χιλιάδες θαυμαστές των διαγωνισμών, υμνώντας τη μεσογειακή ομορφιά της.

Ο διαγωνισμός Miss International στοχεύει κυρίως στην προώθηση της διαφορετικότητας των πολιτισμών, ενθαρρύνοντας τις υποψήφιες να προβάλλουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κουλτούρας που εκπροσωπούν.

Mε τη παραδοσιακή Κρητική στολή από τα Σφακιά, συμβόλισε την ιστορία της Κρήτης. Στο γιλέκο και τη φούστα, η οποία κεντήθηκε στο χέρι από τη σχεδιάστρια του Κρητικού Αργαστηρίου, Βαμβουκά Εύα, είναι αποτυπωμένη η έμπνευση των Κρητών από τη φύση και την ιστορία της περήφανης νήσου κατά τα βάθη των αιώνων.

Μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού Miss International 2023 ανακηρύχθηκε η Μις Βενεζουέλα, Andrea Rubio, 1η αναπληρωματική η Μις Κολομβία, Sofia Osio Luna, 2η η Μις Περού, Camila Diaz Daneri και 3η αναπληρωματική η Μις Φιλιππίνες, Nicole Borromeo.