Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος την Πέμπτη σε μια ευρεία ποινική κατηγορία για την Τζόρτζια που σχετίζεται με τις προσπάθειές του να ανατρέψει την εκλογική του ήττα το 2020, σύμφωνα με δικαστήριο.

Ο ισχυρισμός σημαίνει ότι ο Τραμπ, ο πρωτοπόρος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το 2024, δεν θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο της κομητείας Fulton στην Ατλάντα την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίε.

Η εισαγγελέας της κομητείας Fulton, Fani Willis, κατηγορεί τον Τραμπ για 13 κακούργημα, συμπεριλαμβανομένου του εκβιασμού, επειδή πίεσε κρατικούς αξιωματούχους να ανατρέψουν την ήττα του στις εκλογές του 2020 και φέρεται ότι δημιούργησε ένα ψεύτικο ψηφοδέλτιο εκλογέων για να υπονομεύσει την πιστοποίηση του Κογκρέσου για τη νίκη του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Όπως αποδεικνύεται από την υπογραφή μου παρακάτω, παραιτούμαι με το παρόν από την επίσημη δίκη και δηλώνω ότι δεν είμαι ΑΝΟΧΟΣ στο κατηγορητήριο σε αυτή την υπόθεση», είπε ο Τραμπ στην κατάθεση στο δικαστήριο που έγινε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας, την Πέμπτη.