Ποινή κάθειρξης 22 ετών επιβλήθηκε σήμερα στην Γαλλοκαναδή Πασκάλ Φεριέ που καταδικάστηκε για την αποστολή το 2020 φακέλου ο οποίος περιείχε ρικίνη στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η 56χρονη ομολόγησε πως είχε παρασκευάσει το δηλητήριο στο σπίτι της στο Κεμπέκ του Καναδά και ότι έστειλε φακέλους με ρικίνη στον Λευκό Οίκο και σε αξιωματούχους στην πολιτεία του Τέξας.

Σε δελτίο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνεται πως η Φεριέ κατηγορούσε τις αρχές του Τέξας με αφορμή την κράτησή της για 10 εβδομάδες, το 2019, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Είχε καταφερθεί εναντίον του Τραμπ μέσω αναρτήσεων σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Σε επιστολή της προς τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ η Φεριέ ζητούσε από τον Τραμπ να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο φάκελος που περιείχε ρικίνη εντοπίστηκε από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Επιστολές με το ισχυρό δηλητήριο είχαν σταλεί το 2013 στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και στον τότε δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Η ρικίνη είναι θανατηφόρα ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες.