Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, διέταξε την αστυνομία της χώρας του να πυροβολεί διαδηλωτές που μπορεί να αποπειραθούν να εκδηλώσουν αντισημιτικές «επιθέσεις», με αφορμή τα γεγονότα στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν τις προηγούμενες ημέρες.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ria Novosti» λέγοντας ότι όποιος λάβει μέρος στις ταραχές θα συλληφθεί και θα φυλακιστεί, ενώ αν κάποιος δείξει αντίσταση στην αποχώρηση από ένα μέρος όπου πραγματοποιείται παράνομη διαδήλωση, η αστυνομία μπορεί να ρίξει προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα.

«Μετά από αυτό, αν το άτομο εξακολουθεί να παραβιάζει το νόμο, ρίξτε την τέταρτη σφαίρα στο κεφάλι! Δεν θα το ξανακάνει. Αυτή είναι η διαταγή μου», δήλωσε ο Καντίροφ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζήτησαν την Δευτέρα, την ενίσχυση των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξωτερικής παρέμβασης μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Νταγκεστάν με στόχο επιβάτες αεροσκάφους που είχε φθάσει εκεί από το Ισραήλ, ενώ κατηγόρησαν τη Δύση και τη Ουκρανία.

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images