Ο Quentin Tarantino θεωρείται ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες των ΗΠΑ. Θεωρείται επίσης ένας άνθρωπος που ξέρει καντάρια από την τέχνη του σινεμά. Είναι επίσης ένας πολύ δύστροπος άνθρωπος και με κάτι που στους άλλους φαίνεται ως αλαζονεία. Δεν είναι όμως τέτοια. Είναι ρεαλισμός και αντίληψη του ότι όντως γνωρίζει τόσα πολλά από το σινεμά, ώστε να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Ξέρετε για τι άλλο είναι γνωστός ο Tarantino; Για το φετίχ του με τα πόδια.

Κι αυτό το φετίχ είναι κάτι που θα συνεχίσει να τίθεται ως ζήτημα κατά καιρούς, είτε με αφορμή τις ταινίες του είτε μέσα από κάποιες συνεντεύξεις του. Μετά το Once Upon A Time In Hollywood, ο Quentin Tarantino έχει άλλη μία ταινία να κάνει. Θα έχει κι αυτή ίχνη γουέστερν; Θα είναι μια επιστροφή στα παλιά με κάτι αλά Pulp Fiction; Θα δείξει. Το βέβαιο είναι ότι θα έχει σίγουρα σκηνές με πατούσες. Όπως είχε στο Pulp Fiction. Όπως είχε, σε πιο αποθεωτικό βαθμό στο OUATIH.

Εκεί ο Tarantino το τερμάτισε και πρώτα έδειξε τα βρώμικα πέλματα της Margot Robbie που είχε απλώσει τα πόδια της στο σινεμά και μετά έδειξε τα καθαρά πόδια της Margaret Qualley που τα είχε κολλήσει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του Brad Pitt.

Ο Quentin Tarantino απευθύνθηκε ξανά, κατόπιν ερώτησης στη συνέντευξή του για το περιοδικό GQ, σε αυτή την αέναη ρητορική για την ποδολαγνεία του και η απάντηση του δεν εκπλήσσει, με την έννοια ότι αυτοτοποθετήθηκε στους σπουδαίους σκηνοθέτες.

Η μετριοφροσύνη είναι ίδιο του Quentin Tarantino (sic)

«Δεν το παίρνω στα σοβαρά όλο αυτό που συζητιέται για μένα και το φετίχ με τα πόδια. Υπάρχουν σκηνές με πόδια σε ταινίες πολλών μεγάλων σκηνοθετών. Αυτό θα πει καλή σκηνοθεσία. Πριν από μένα, ο σκηνοθέτης που είχε συνδεθεί τόσο με αυτό το φετίχ, ήταν ο Luis Buñuel.

Και ο Hitchcock έχει κατηγορηθεί γι΄αυτό και η Sofia Coppola επίσης». Για κάποιους, το γεγονός ότι ανέφερε και την Coppola, είναι μια ένδειξη ότι αισθάνεται πως αυτό με τα πόδια, αποτελεί για το κοινό και τους κριτικούς μια ένδειξη σεξισμού από μεριάς του, κάτι που θέλει να το εξοβελίσει.

Η μετριοφροσύνη πάντως του Quentin Tarantino δεν εξαντλήθηκε σε αυτή την απάντηση. Είχε κι άλλο. «Βλέπω ταινίες από πολύ μικρός. Από τα 14 μου έχω δει άπειρες ταινίες. Μέχρι τα 22 μου ειδικά είδα πάρα πολλές. Ήταν όμως πολύ σπάνιο για εμένα να δω τις ίδιες ταινίες που έβλεπαν τα άλλα παιδιά, εκτός κι αν ήταν μια τεράστια επιτυχία. Το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου, βλέπω τόσες ταινίες και σειρές και δεν μιλάω σε κανέναν γι΄αυτές».

Ο Tarantino έχει τη φήμη του μανιακού θεατή και γι΄αυτό μάλιστα ο Jimmy Kimmel τον είχε βάλει σε μια δοκιμασία πριν κάτι μήνες που τον είχε καλεσμένο στην εκπομπή του. Δεν τα πήγε και τόσο καλά.