Γιος Ελλήνων μεταναστών, ο Αδάμ Μπουσδούκος γεννήθηκε στο Αμβούργο στις 25 Ιανουαρίου του 1974 και έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 50 ταινίες από το 1995.

Στην πολυεθνική περιοχή του Αμβούργου Αλτόνα, όπου μεγάλωσε, έγινε και η γνωριμία του με τον σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν.

Στην εφηβεία του ξεκίνησε να εμφανίζεται σε διαφημιστικά και στην πορεία φοίτησε στο Stage School Hamburg.

Η συνεργασία του με τον Φατίχ Ακίν ξεκίνησε με τη μικρού μήκους ταινία «Sensin – Du bist es!».

Το 1998 ο Αδάμ Μπουσδούκος είχε ένα ρόλο στην ταινία του Φατίχ Ακίν «Short Sharp Shock» και μαζί με τους δύο πρωταγωνιστές στην ταινία βραβεύτηκαν με το Leopard award στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο της Ελβετίας το 1998 και με το Grimme-Preis το 2001.

Με εξαίρεση την ταινία «Getürkt», ο Μπουσδούκος συνέχισε τη συνεργασία του με τον Φατίχ Ακίν και έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλες τις ταινίες του, μερικές από αυτές είναι «Η Ιουλία τον Αύγουστο» (2000) και το «Σολίνο» (2002), ενώ το 2009 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Soul Kitchen» και έγραψε το σενάριο.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την μουσική και μάλιστα στο soundtrack της ταινίας «Η Ιουλία τον Αύγουστο» περιλαμβάνεται κομμάτι του συγκροτήματός του J’Let, με τον τίτλο «Suicide Swing».

Από τα ελληνικά ακούσματα αγαπημένο του είδος είναι τα ρεμπέτικα.

Παράλληλα έχει την ελληνική ταβέρνα «Sotiris» στην περιοχή Ottensen του Αμβούργου σχεδόν μία δεκαετία.

Έχει και φιλανθρωπικό έργο καθώς στηρίζει έμπρακτα με φίλους του την ένωση Soul Kids από το 2009.

Κρατά χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή, ωστόσο είναι γνωστό ότι είναι πατέρας τριών παιδιών που προτιμάει να μιλάει μαζί τους στα ελληνικά.

Την επόμενη σεζόν θα τον δούμε να πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, στη δραματική σειρά εποχής «Το προξενιό της Ιουλίας» σε ένα ρόλο έκπληξη, στο νέο πρόγραμμα του Alpha.

Φωτογραφίες: Alpha/www.instagram.com/adambousdoukos