«Ουμπέρτο Εκο της Ελλάδας» χαρακτήρισε τον Βασίλη Βασιλικό, που μας άφησε χθες, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής και δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας μιλώντας σε γαλλική τηλεοπτική εκπομπή, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που του είχε βγάλει.

Ο Νίκος Αλιάγας μιλώντας με βαθειά συγκίνηση για τον τεθνεότα πλέον Βασίλη Βασιλικό είπε: «Πέθανε ο συγγραφέας του «Ζ», το οποίο έγινε μία μαγική ταινία από τον Γαβρά. Ηταν φίλος μου, όταν ήμουν μικρός, νέος δημοσιογράφος, ήταν από τους πρώτους που με πήρε από το χέρι, ήμουν 18-20 χρονών, ήμουν ανταποκριτής στην ελληνική τηλεόραση και μόλις είχα ξεκινήσει να εργάζομαι. Ηταν ο Ελληνας Ουμπέρτο Εκο. Ηταν όμως ένας άνθρωπος με πεποιθήσεις, υπήρξε και βουλευτής».

Ο Αλιάγας εξιστόρησε ότι είχε συναντήσει τον Βασίλη Βασιλικό σε ένα καφέ στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στο σπίτι τους και εκεί τράβηξε τις φωτογραφίες. Το είχε συναντήσει «σε ένα καφέ που το λένε ‘Χαρά’, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο λοκντάουν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αλιάγας.

«Ημουν στην Αθήνα και έπρεπε να επιστρέψω γιατί θα ξεκινούσε το λοκντάουν», πρόσθεσε ο Νίκος Αλιάγας και πρόσθεσε:. «Του έδωσα ραντεβού να ξανασυναντηθούμε στο Saint Germain». «Είμαι πολύ στεναχωρημένος και πονάω για το θάνατό του και ξέρετε στο ‘Ζ’ έγραφε πως ο θάνατος μας περιμένει παντού», είπε ο Νίκος Αλιάγας.

Νίκος Αλιάγας, Βασίλης Βασιλικός
Νίκος Αλιάγας, Βασίλης Βασιλικός

Ο Νίκος Αλιάγας και το νέο του τηλεοπτικό εγχείρημα στη γαλλική τηλεόραση

Μετά από 22 χρόνια στην παρουσίαση του Star Academy, ο Νίκος Αλιάγας προχωρά στο νέο του τηλεοπτικό εγχείρημα. Ο ίδιος παρουσίαζε την εκπομπή από το 2001, όπου έχει δει να γεννιούνται δεκάδες τηλεοπτικά είδωλα. Όμως φέτος, ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής και δημοσιογράφος αποφάσισε να αφήσει την παρουσίαση της εκπομπής, στο τιμόνι της οποίας είναι πλέον η Isabelle Ithurburu, για να επικεντρωθεί στο νέο του τηλεοπτικό εγχείρημα.

Καλεσμένος χθες στην εκπομπή «C à vous», ο παρουσιαστής μίλησε για την καριέρα του και ειδικότερα για την εμπειρία του με το Star Academy, ένα πρόγραμμα που «αναμφισβήτητα» τού άλλαξε τη ζωή.

Πλέον ο Νίκος Αλιάγας παρουσιάζει το La Chanson secrète στο TF1 (το αντίστοιχο format με το Secret Song που παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού εδώ στην Ελλάδα).