Το καλοκαίρι είναι η εποχή που φέρνει μαζί του τις θάλασσες, την αλμύρα, τα χαμόγελα, τη διασκέδαση, τα σοκάκια, τις βράδινες βόλτες, το φως, τα παγωτά, τις ταράτσες και ούτω καθεξής. Το αγαπάμε το καλοκαίρι, ακόμα κι όταν η ζέστη «τρώει» το δέρμα μας και «ρουφάει» την ενέργειά μας. Ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν ανυπόφορα, ξέρουμε ότι το βράδυ θα μας βρει στη βεράντα με τους φίλους ή και μόνους μας, με παρεά τη μουσική μας.

Ακόμα και η Αθήνα, γίνεται όμορφη, ονειρική και γεμάτη από μικρόκοσμους που σου δίνουν μια ανάσα δροσιάς, μια αίσθηση χαλαρότητας, τον πολυπόθητο δροσερό καφέ, το ποιοτικό φαγητό για τις αναπάντεχες λιγούρες και το απολαυστικό cocktail. Αυτά χρειαζόμαστε για να περάσουμε τη διαμονή μας στην πρωτεύουσα, όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα. Και ευτυχώς, τα ακόλουθα μαγαζιά, έχουν τον τρόπο να το πετύχουν με μεγάλη επιτυχία.

Μπλε Παπαγάλος – Μεταξουργείο

Είναι το νούμερο ένα στέκι για τις καλοκαιρινές βόλτες και όχι άδικα. Ο Μπλε Παπαγάλος βρίσκεται στο Μεταξουργείο και συγκεκριμένα στην πλατεία Αυδή, η οποία γεμίζει από φωνές και χαμόγελα κάθε καλοκαίρι. Η διακόσμηση απαρτίζεται από ρετρό στοιχεία, vintage έπιπλα και κάδρα και μπόλικο πράσινο στον εξωτερικό του χώρο, πράγμα που το θέλουμε για την παραπάνω δροσιά. Εκτός από τον ποιοτικό καφέ, στον Μπλε Παπαγάλο μπορείς να απολαύσεις υπέροχο finger food και λαχταριστά γλυκά, ενώ δεν γίνεται να μείνουν στην απέξω και τα δροσερά cocktails. 

Hide & Seek Bar Restaurant

Αυτό που κάνει μοναδικό το Hide & Seek είναι η καλά κρυμμένη τοποθεσία του. Βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας, και πρόκειται για ένα all-day bar-restaurant σε έναν δροσερό κήπο με καστανιές και φοίνικες, κάνοντας την ιδανική επιλογή για ένα ευχάριστο διάλειμμα μετά από μία δύσκολη μέρα. Προσφέρει εκλεκτό καφέ, brunch, άψογο φαγητό και cocktails που απογειώνουν τον ουρανίσκο.

Piu Verde

To Piu Verde, στην Παπάγου, είναι συνώνυμο του καλοκαιριού. Βρίσκεται στην καρδιά του Άλσους και προφανώς η δροσιά εκεί είναι δεδομένη, πράγμα υπέροχο αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για 10 λεπτά απόσταση από το κέντρο της πόλης. Εκτός από τον καφέ, που τον απολαμβάνεις στο καταπράσινο τοπίο ή δίπλα στην τεχνητή λίμνη, μπορεί να απολαύσει κανείς υπέροχο brunch, ενώ στο μένου υπάρχει και η vegan επιλογή.

Artisanal Lounge & Gardens

Στην Κηφισιά δεσπόζει το Artisanal, το θερμοκήπιο με τα ψηλά του δέντρα που χρονολογούνται από τα τέλη του 1890. Είναι ο ιδανικός προορισμός για τα cocktails του κυρίως, αφού υπάρχει μεγάλη γκάμα, μόνο που εκεί δεν πάνε πίσω ούτε ο καφές ούτε το φαγητό. Με ντεκόρ της δεκαετίας του 1950, το Artisanal σε κάνει να νιώθεις λίγο πως είσαι κάπου διακοπές. 

Χελώνα – Ερμού

Αν κάτι μπορούμε να γράψουμε για την Χελώνα, αυτό είναι πως πρόκειται για μια όαση στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από την υπέροχη διακόσμηση, το bar-restaurant στην Ερμού 121 προσφέρει μια ονειρική βεράντα με θέα, αλλά το πιο σημαντικό, μια κάβα με πάνω από 300 σπάνιες ετικέτες αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο, ενώ και η λίστα με τα cocktail με χειροποίητα υλικά, σε ταξιδεύουν σε καλοκαιρινά σοκάκια, μαζί με τη μεσογειακή κουζίνα του.

Godmama’s Yard – Περιστέρι

Την αυλή στο Περιστέρι, την κάνει μοναδική η ιστορία του. Το Godmama’s Yard, πριν γίνει το talk of the town, ήταν ένα νεοκλασικό, ιδιοκτήτρια του οποίου ήταν μια κυρία της καλής κοινωνίας στην Αθήνα, που δίδασκε savoir vivre στα ‘80s. Στο σήμερα, το Godmama’s Yard προσφέρει στην αυλή του εκλεκτό καφέ και cocktail που δεν θα μπορείς να μείνεις μόνο στο ένα. 

Balthazar – Αμπελόκηποι

Ένας μυθικός κήπος στη γωνία Τσόχα και Βουρνάζου, στους Αμπελοκήπους, μπορεί να σε βάλει σε mood διακοπών, έστω και προσωρινά. Το Balthazar έχει τόσο ωραία ατμόσφαιρα που σε συνδυσμό με τα χιλιάδες λουλούδια του, δημιουργούν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Το φαγητό του δε, είναι ένας πολύ καλός λόγος, εξίσου, ενώ είναι έτσι διαμορφωμένο που το να πίνεις cocktail εκεί, είναι σαν να πίνεις σε κάποιο μαγαζί νησιού.