Ήταν το Ιούλιο του 2020 όταν η Dua Lipa είχε προκαλέσει σάλο στα social media με μια άκρως εθνικιστική και διαχαστική ανάρτηση. Η διάσημη, Αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια «στόλισε» τις σελίδες της στο Instagram και στο Twitter με την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» η οποία καλύπτει σερβικά αλλά και ελληνικά εδάφη αποκαλύπτοντας, ξεκάθαρα, τις σκληρές εθνικιστικές της πεποιθήσεις.

Η σημαία, που είχε εμφανιστεί και το 2014 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, είναι πλαισιωμένη από από τις φωτογραφίες του ιδρυτή του Αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι, πρωτοστάτη στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας. Συνοδεύεται δε από τη λέξη «Αυτόχθονες» που σημαίνει πως θεωρούν ότι όλες οι περιοχές που εμφανίζονται στον εν λόγω χάρτη ανήκουν στους Αλβανούς. Ο χάρτης αυτός «φτάνει» μέχρι τη Θεσπρωτία, ενώ περιλαμβάνει και την Κέρκυρα.

Η Dua Lipa έμαθε από νωρίς να μη φοβάται

Η Dua Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο. Οι γονείς της ήταν Αλβανοί μετανάστες με καταγωγή από την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου. Η οικογένειά της μετακόμισε στο Κόσοβο το 2008 όταν εκείνη ήταν 13 ετών.

Έναν χρόνο αργότερα άρχισε να δημοσιοποιεί τις μουσικές της ανησυχίες ανεβάζοντας στο διαδίκτυο τις διασκευές που έκανε σε επιτυχίες γνωστών ποπ σταρ μεταξύ των οποίων η Κριστίνα Αγκιλέρα, η Νέλι Φουρτάντο κ.α. Σε μια μουσική διαδικτυακή πλατφόρμα την ανακάλυψαν μια ομάδα μάνατζερ που έψαχναν για νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες και κάπως έτσι άνοιξε η μουσική της διαδρομή η οποίο εξελίχθηκε γρήγορα και ιδιαίτερα επιτυχημένα.

Στα 11 της, γύρισαν στην Πρίστινα, ο πατέρας της είχε βρει μια καλή δουλειά εκεί. Αυτή η εμπειρία τη βοήθησε να δει τον κόσμο με άλλο μάτι. Να συνειδητοποιήσει στην πράξη τη διπλή της ταυτότητα.

Μετά από 3 χρόνια έπεισε τους γονείς της να γυρίσει στην Αγγλία γιατί εκεί ήταν το μέλλον της. Ναι, ήξερε, στα 14 της. Πώς στο καλό μια έφηβη κατάφερε και έπεισε τους γονείς της να κυνηγήσει αυτή τη μία στο εκατομμύριο πιθανότητα που είχε να γίνει pop star; Κι όμως…

Βέβαια περισσότερο πούλησε επικοινωνιακά στους γονείς της την ιδέα πως ήθελε να πάει σε ένα καλό βρετανικό πανεπιστήμιο. Την εμπιστεύτηκαν κι αυτή φρόντισε να τους το ανταποδώσει με άλλο τρόπο, αλλά γενικότερα μια υποδειγματική συμπεριφορά.

Η σχέση της με τον Ρομέν Γαβράς

Η Dua Lipa και ο Ρομέν Γαβράς βρέθηκαν στη Σίφνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με την τραγουδίστρια να μοιράζεται μέσω Instagram – μεταξύ άλλων – τρυφερές τους στιγμές.

Το ζευγάρι είναι τους τελευταίους μήνες μαζί, κάνοντας την πρώτη του δημόσια εμφάνιση τον περασμένο Μάιο στα BAFTA, τα βρετανικά βραβεία κινηματογράφου, ενώ η φημολογία ότι ήταν μαζί κυκλοφορούσε ήδη από τον Φεβρουάριο.

Την Τρίτη (25/04) η Dua Lipa σε κοινή τους φωτογραφία στις «ιστορίες» της πλατφόρμας του Instagram  επιβεβαίωσε ότι είναι σε σχέση με τον Γαβρά.

Dua Lipa

Η Dua Lipa κάνει διακοπές στη Σίφνο με τον Ρομέν Γαβρά και ποστάρει non stop από το νησί

Αυτές τις ημέρες η διάσημη τραγουδίστρια και ο σκηνοθέτης κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας, με την ποπ σταρ να δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram σχετικές φωτογραφίες.

Στα σχετικά φωτογραφικά καρέ, η εντυπωσιακή τραγουδίστρια καταγράφεται, μεταξύ άλλων, σε σανίδα SUP στα βαθυγάλανα νερά, με τη σιλουέτα της να εντυπωσιάζει.

Σε άλλες φωτογραφίες που μοιράστηκε η ίδια με τους διαδικτυακούς της φίλους μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, η Dua Lipa καταγράφεται με το Ρομέν Γαβράς να κάνουν βόλτα στα σοκάκια του νησιού, και να διασκεδάζουν παρέα.

Η Dua Lipa δεν παρέλειψε να αναρτήσει φωτογραφίες από το φαγητό που απολαμβάνει στο όμορφο ελληνικό νησί, αλλά και από τα μοναδικά του τοπία.

Μετά τις βουτιές και τις βόλτες της στα σοκάκια της Σίφνου, η Dua Lipa επισκέφθηκε την Αθήνα μαζί με τον σύντροφό της Ρομέν Γαβρά. Η δημοφιλής τραγουδίστρια ανέβηκε στον βράχο της Ακρόπολης και φωτογραφήθηκε μπροστά στον Παρθενώνα, ενώ απαθανάτισε εικόνες από την θέα, το Ηρώδειο και το Ερέχθειο.