Πάταγο προκάλεσε στο αθηναϊκό κοινό η παρουσία της αγαπημένης Florence Welch στο Ejekt Festival 2023 που έλαβε χώρα στην Πλατεία Νερού και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για παρουσία τουλάχιστον 20 χιλιάδων θεατών.

Florence and the Machine συναυλία

Από τη συναυλία της στην Πλατεία Νερού, ξεχωρίζει η διαρκής αναφορά της στην αγάπη που έχει για τους Έλληνες, πόσο όμορφες θεωρεί τις Ελληνίδες, τα «Καλημέρα, Καλησπέρα, Καληνύχτα», αλλά το σημείο που απογείωσε την μυσταγωγική και διονυσιακή της ένωση με το κοινό, ήταν όταν κατέβηκε από τη σκηνή και πλησίασε τα κιγκλιδώματα.

Florence and the Machine συναυλία Αθήνα

Τότε, η Florence ήταν σαν να είπε στον κόσμο «δείτε με, αγγίξτε με, δεν είμαι μια θεά απρόσιτη, είμαι μια ιέρεια που κοινωνώ το μήνυμα της μουσικής και του πάθους». Και σε αυτή την ιεροσύνη που εξελισσόταν ενώπιον του κόσμου, οι θαμώνες στις πρώτες σειρές άπλωσαν τα χέρια τους και άγγιξαν την ιερότητα της Florence. Και είδαν ότι ήταν καλή.

Florence συναυλία

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στην Πλατεία Νερού ήταν και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, με τον γνωστό σκηνοθέτη να μην χάνει την ευκαιρία να συναντήσει στα παρασκήνια τη διάσημη τραγουδίστρια και να απαθανατίσει τη στιγμή, με το στιγμιότυπο να «ρίχνει» το διαδίκτυο.