Το 2022 δεν προλαβαίναμε να μετράμε εγκυμοσύνες και γεννητούρια στην ελληνική σοουμπίζ. Λάουρα Νάργες, Μαίρη Συντατσάκη, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Ιωάννα Τούνη, Ελένη Φουρέιρα και Ιωάννα Μαλέσκου είναι τα πιο τρανταχτά ονόματα που μπήκαν ή θα μπουν σύντομα στο κλαμπ των μαμάδων.

Από τις παραπάνω, οι τέσσερις πρώτες κυρίες έχουν πλέον γεννήσει και απολαμβάνουν τη νέα συνθήκη στη ζωή τους. Μια νέα συνθήκη που δεν αλλάζει μόνο την καθημερινότητά τους, αλλά και την εικόνα τους προς τον έξω κόσμο. Τι εννοώ; Μια βόλτα από τα social media τους, το Instagram συγκεκριμένα, δείχνει μια άνοδο πλέον τόσο στους followers όσο και στην απήχηση των αναρτήσεων τους.

Είναι γεγονός πως η μητρότητα φέρνει άλλη δυναμική. Κι αυτό γιατί στο Instagram υπάρχει πληθώρα γυναικών που απολαμβάνουν ήδη τη μητρότητα (οι γνωστές μανούλες if you know what i mean) και επιλέγουν συνειδητά να ακολουθούν influencers για συγκεκριμένους λόγους. Την Ιωάννα Τούνη, για παράδειγμα, δεν είχαν λόγο να την ακολουθήσουν πριν, αλλά τώρα που θα κάνει τα giveaway με μωρουδιακά, έχουν μια καλή αφορμή.

Συν τοις άλλοις, όλες οι παραπάνω έχουν δεχθεί διαδικτυακή επίθεση για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά τώρα που έχουν ένα παιδί στο σπίτι να φροντίζουν, έχουν στα μάτια των χρηστών ένα άλλο κύρος. Γίνονται πιο σοβαρές και ώριμες.

Για να μιλήσουν όμως οι αριθμοί αντί τα πολλά λόγια (που είναι φτώχεια), η Ιωάννα Τούνη πριν την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης και την γέννηση του γιου της, είχε ένα δυνατό Instagram, αλλά τώρα έγινε ακόμα πιο δυνατό. Ειδικότερα, μία ανάρτηση της τον Ιούλιο του 2022, πριν την εγκυμοσύνη της, είχε σε φωτογραφία της 117.000 likes. Γενικά, κάπου εκεί κυμαίνονταν τα posts της, με τα περισσότερα να είναι πιο κάτω από εξαψήφιο νούμερο. Στη φωτογραφία που κρατάει τον γιο της, όμως, τα likes εκτοξεύτηκαν, φτάνοντας τα 462.000. Το ζήτημα είναι πως από την ανακοίνωση και μετά, σχεδόν όλες οι φωτογραφίες της έχουν ανέβει σε likes.

Αντίστοιχα, το ίδιο συνέβη και με την Μαίρη Συνατσάκη. Σε αναρτήσεις της πριν την εγκυμοσύνη, τα likes έφταναν βαριά τα 40.000. Στην φωτογραφία που ανακοινώνει πως είναι έγκυος, έφτασε τα 220.000, ενώ στη πρώτη φωτογραφία με το μωρό, τα 208.000 likes.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Synatsaki (@mairiboo)

Τέλος, η Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία μας εξέπληξε περισσότερο μιας και δεν είχαμε εικόνα της προσωπικής της ζωής. Η Μαλέσκου έχει συγκριτικά τους λιγότερους followers, αλλά η φωτογραφία με την κοιλιά φουσκωμένη πήρε τα δεκαπλάσια likes, περί τα 74 χιλιάδες για την ακρίβεια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ioanna Maleskou (@imaleskou)

Όλα αυτά, βέβαια, λίαν συντόμως θα αλλάξουν περισσότερο, μιας και θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί με καροτσάκια, ρούχα και ούτω καθεξής. Εδώ είστε κι εδώ θα ΄μαστε.