Επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος στα 12, γίνεται; Κι όμως, γίνεται. Τρανό παράδειγμα η Pixie Curtis, η οποία από κούνια σχεδόν έχει μια περιουσία που πολλοί ενήλικες που εργάζονται σε κορυφαίες θέσεις εταιρειών, ζηλεύουν. Η Curtis από την Αυστραλία διευθύνει δύο εταιρείες, με την Pixie’s Fidgets να πουλάει σαν τρελή.

Κάποτε η Pixie Curtis είχε πει πως στα 15 της θα αποσυρόταν, ωστόσο αυτό συνέβη νωρίτερα. Η ίδια αποφάσισε πως έφτασε η στιγμή να επενδύσει στην εκπαίδευσή της, γι’αυτό και με αφορμή τα 12α γενέθλια της τον Ιούλιο, διοργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι και για την πρόωρη συνταξιοδότητή σης. 

Pixie Curtis

Μάλιστα, οι προσκεκλημένοι έφυγαν κι εκείνοι με δώρα, αφού η Pixie Curtis τους έδωσε μία τσάντα που θα περιλάμβανε προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας και θεραπείες για λαμπερά χείλη, αξίας άνω των 50 δολαρίων, ένα σετ πινέλων έξι τεμαχίων που κοστίζει 20 δολάρια, σταγόνες μαυρίσματος αξίας 16 δολαρίων, μια θεραπεία χειλιών λάμψης 2 σε 1 που κοστίζει 7 δολάρια και ένα βάλσαμο χειλιών που κοστίζει επίσης 7 δολάρια. Όλα αυτά χορηγεία από την μάρκα MCoBeauty.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να μοιάζουν σαν μυθιστόρημα για παιδιά, αλλά είναι πραγματικότητα. Πώς έφτασε, όμως, η Pixie Curtis να είναι εκατομμυριούχος στα μόλις 12 έτη της; 

Pixie Curtis

Pixie Curtis: Μανατζάρει δύο επιχειρήσεις και έχει πάνω από 160.000 followers στο Instagram

Αν κάποιος έχει άστρο, είναι μάλλον δεδομένο πως θα πετύχει στη ζωή της. Τουλάχιστον θα ζήσει κάποιες στιγμές δόξας. Η μητέρα της, Roxy Jacenko, έχει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, αφού είναι εκείνη που ώθησε την Pixie Curtis να έχει ενεργό δράση στα social media. Κάπως έτσι δημιούργησε μια μικρή influencer, όπου πάνω στο όνομα της θα έβγαιναν πολλά εκατομμύρια. 

Η Roxy, άλλωστε, ειδικεύεται στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων. Η Pixie Curtis γρήγορα άρχισε να βγάζει τα πρώτα της χρήματα από τις αναρτήσεις στο Instagram, τα οποία φυσικά κοστολογούσε η μητέρα της με τα brands. Το ξεκίνημα ήταν να μπαίνουν στο ταμείο 200 δολάρια για κάθε ένα τέτοιο post. 

Βλέποντας η Roxy πως η μικρή Pixie Curtis είχε πέραση, σκέφτηκε να ξεκινήσει μια εταιρεία από το μηδέν, με κεντρικό πρόσωπο την κόρη της. Κάπως έτσι, γεννήθηκε το «Pixie’s Bow», το οποίο πουλούσε κορδελάκια και διάφορα άλλα αξεσουάρ για τα μαλλιά.

Η απήχηση της εταιρείας δεν άργησε και τα πρώτα ουσιαστικά κέρδη ήρθαν. Γι’αυτό και η Roxy με την Pixie Curtis προχώρησε σε ακόμα μία εταιρεία που την ονόμασαν Pixie’s Fidgets, πουλώντας παιχνίδια αυτή τη φορά. Μάλιστα, σε 48 ώρες τα προϊόντα έγιναν sold out, συγκεντρώνοντας 200.000 δολάρια. 

Ούσα influencer και γνωρίζοντας το «παιχνίδι» του Instagram, η Pixie Curtis ξεκίνησε εκτός από τα brands, να διαφημίζει με τον δικό της τρόπο και τα δικά της προϊόντα. Δείχνει την καθημερινότητά της, την γκαρνταρόμπα της, τα ταξίδια με τους γονείς της – ανάμεσα τους και η Λευκάδα το καλοκαίρι- και σε γενικές γραμμές την πλουσιοπάροχη ζωή της. 

Πάντως αν πιστεύει κανείς πως τα χρήματα που βγάζει η μικρή με το όνομα της πάνε στους γονείς, πλανάται, αφού όπως τόνισε η μητέρα της, έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός λογαριασμός για την Pixie Curtis. Χρήματα που θα την έχουν κάνει πολυεκατομμυριούχο στην ενήλικη ζωή της.

Για την ώρα, πάντως, η Pixie Curtis και η υπόλοιπη οικογένεια, ζουν σε μια έπαυλη αξίας 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σίδνεϊ. Πρόσφατα, μάλιστα, η 12χρονη ανέβασε και το νέο απόκτημα της οικογένειας, ένα φτωχό τζιπ. 

Pixie Curtis