Σαν σήμερα, 65 χρόνια πριν, γεννήθηκε η γυναίκα που θα άλλαζε την ποπ μουσική. Η Madonna κλείνει 40 χρόνια καριέρας, μιας σπουδαίας και αξεπέραστης παγκόσμιας καριέρας, που της χάρισε τον τίτλο «βασίλισσα της ποπ».

Συναυλίες που άφησαν εποχή και επιτυχίες που της χάρισαν πολλά βραβεία είναι όσα θα συνόψιζαν την ζωή της Madonna. Όμως όχι. Γεννημένη στο Μπέι Σίτι του Μίσιγκαν, η Madonna μπορεί να έχει καταρρίψει 20 ρεκόρ Γκίνες, να έχει αναγνωριστεί ως η πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από 330 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, όμως τα τελευταία δύο χρόνια μοιάζουν όλα αυτά να είναι πολύ θολά.

Κι αυτό γιατί η Madonna έχει μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορα, η οποία συνοδεύεται από πληθώρα αρνητικών σχολίων. Έχοντας υποβάλλει τον εαυτό της σε πλαστικές επεμβάσεις που της έχουν παραμορφώσει το πρόσωπο, η βασίλισσα της ποπ νωρίτερα είχε προκαλέσει πολλάκις με τις αναρτήσεις της στο Instagram. Αυτές οι αναρτήσεις πλέον δεν υπάρχουν, αλλά κανείς δεν ξεχνάει την ανάγκη της να μοιάζει με 18αρα έφηβη, αντί για μια 60αρα γυναίκα που ακολουθεί τον χρόνο της ζωή της.  

Ακόμα και μετά την περιπέτεια της υγείας της, που προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία και οδήγησε στην αναβολή της πολυαναμενόμενης περιοδείας της, η Madonna επέστρεψε στα social media για να ανεβάσει τις εκκεντρικές της πόζες

Τα φίλτρα στο Instagram και οι πλαστικές επεμβάσεις

Η Madonna χωρίς ίχνος δισταγμού και με απόλυτη λογική, ανέβαζε συχνά πυκνά φωτογραφίες της επεξεργασμένες με φίλτρα του Instagram. Κυριολεκτικά έμοιαζε με έφηβη, μικρότερη κι από την κόρη της Λούρδη, και ουδεμία σχέση είχε με την πραγματική της εικόνα. Ακόμα και με τα αρνητικά σχόλια, συνέχιζε ακάθεκτη, μέχρι τελικά να τις διαγράψει. 

Σημειώνεται πως γυναίκες όλων των ηλικιών δοκίμαζαν τα εν λόγω φίλτρα, σατιρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την Madonna, η οποία αρνείτο την πραγματική της ηλικία. Ήθελαν επιπλέον να καταρρίψουν το age shaming που μαστίζει στην σύγχρονη εποχή.

Madonna

Αφού σταμάτησε τα φίλτρα, η Madonna προχώρησε σε πλαστικές επεμβάσεις που όμως έκαναν τα πράγματα χειρότερα. Πολύ χειρότερα. Το πρόσωπο της είναι πλήρως παραμορφωμένο και πρησμένο. Με την απεριόριστη ανάγκη της να εμποδίσει τη φυσική φθορά του χρόνου, υπέκυψε σε επεμβάσεις που μοναδικό σκοπό είχαν να κρύψουν τις γραμμές του γήρατος.

Ανεβάζοντας καθημερινά βίντεο της και φωτογραφίες, η Madonna ανήρτησε μέσα σε όλα και ένα TikTok, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο χωρίς καθόλου φίλτρα αλλά και μακιγιάζ, ως απάντηση στους επικριτές της.

@madonna

♬ original sound – Christinamarie James

Φυσικά, αυτό δεν την σταμάτησε από το να συνεχίσει να προκαλεί στα social media. Η Madonna έχει υποβληθεί σε 9 πλαστικές επεμβάσεις, με έναν πλαστικό χειρουργό να δηλώνει πως το πιο έντονο χαρακτηριστικό πάνω της είναι η αλλαγή του σχήματος του προσώπου της, το οποίο είναι είναι «V-shaped».

@madonna

♬ sincere apologies x – Pasha Grozdov

Η εμφάνιση της στα βραβεία Grammy που σόκαρε τους πάντες

Κι ενώ όλοι λίγο-πολύ είχαν συνηθίσει την νέα της εικόνα, η εμφάνιση της στα Grammy τον περασμένο Φεβρουάριο, τους σόκαρε όλους. Αν και η Madonna δεν ήταν πουθενά υποψήφια, έχει να υπάρξει υποψήφια από το 2010 για την ακρίβεια, ανέβηκε στη σκηνή για να παραδώσει βραβείο.  

Όλοι σχολίασαν το πρόσωπο της. «Ποια Madonna! Δεν μπορεί να είναι αυτή! Μπορεί;», έγραψε ένας χρήστης. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν όμως όλα τα σχόλια. 

Η περιπέτεια της υγεία της Madonna

Χαρακτηριστικό της άρνησης της με τον χρόνο, η Madonna υπέστη βακτηριακή λοίμωξη, όπου και εισήχθη στη ΜΕΘ.  Η 65χρονη βασίλισσα της ποπ οδήγησε τον εαυτό της στα άκρα, από τις πρόβες για την περιοδεία της, με αποτέλεσμα να περάσει αυτόν τον γολγοθά.

Αναφορικά με δημοσίευμα της Page Six, η Madonna έκανε 12ωρες πρόβες στο Nassau Coliseum στο Uniondale της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της περιοδείας «Celebration Tour», η οποία ήταν sold-out. Αυτό, μάλιστα, ήταν η κινητήριος δύναμή της, για να ωθήσει το σώμα της στα άκρα.

Η Madonna ήθελε να φτάσει τους πολύ νεότερους χορευτές της, πιέζοντας τον εαυτό της να συμβαδίσει μαζί τους. Δεν ήθελε κανείς να την επισκιάσει. «Είναι εκείνη που πιέζει συνεχώς τον εαυτό της, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι, ενώ είναι τόσο καλή όσο και οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύει, πολλοί από αυτούς είναι ένα κλάσμα της ηλικίας της και χωρίς το ιστορικό των τραυματισμών της», δήλωσε ένας από τους φίλους της 64χρονης σταρ στο Page Six και πρόσθεσε:

«Φυσικά, υπάρχουν και άλλα συγκροτήματα μεγαλύτερα από εκείνη που εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο, αλλά δεν χορεύουν και δεν ερμηνεύουν όπως εκείνη».

Στην Αμερική έχουν μια έκφραση: tale as old as time. Δηλαδή μια ιστορία που ξεκινάει από πολύ παλιά. Και η εμμονή της Madonna με τη διατήρηση μιας ψευδαίσθησης νεότητας είναι πλέον στην ενηλικίωσή της.