O Keanu Reeves επιβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, πως είναι η επιτομή των ηθικών αξιών και διόλου τυχαίο δεν είναι, που δέχεται τιμητικά σχόλια για τον χαρακτήρα του, που εκπέμπει σεβασμό. Και γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί μετά τα ρολόγια των 10.000 δολαρίων που έδωσε στους stunt του John Wick 4, ο Reeves προχώρησε σε μία ακόμα πιο συγκινητική κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο New York Post, δώρισε το 70% του μισθού του από την πρώτη ταινία του The Matrix, με σκοπό να ενισχύσει την έρευνα για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας αποδεικνύοντας πως δεν είναι μόνο ένας επιτυχημένος ηθοποιός αλλά και ένας ευαισθητοποιημένος άνθρωπος. Ο ηθοποιός πληρώθηκε συνολικά με 35 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη ταινία του franchise που προβλήθηκε το 1999.

https://www.intronews.gr/the-matrix-resurrections-apogoitefse/life/movies/

Σημαντική αφορμή για αυτή την κίνηση αποτέλεσε το γεγονός πως η μικρότερη αδερφή του, τώρα 55 ετών, είχε διαγνωστεί το 1991 με λευχαιμία, ασθένεια με την οποία μαχόταν για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Ο Reeves φρόντιζε την Kim κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου και βοήθησε στην ανάρρωσή της μέχρις ότου η ασθένεια να περάσει σε ύφεση μετά από μία δεκαετία. Ξόδεψε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια σε θεραπείες για να την βοηθήσει να αναρρώσει.

«Ήταν πάντα εκεί για μένα. Θα είμαι πάντα εδώ για εκείνη» είχε πει ο Keanu Reeves σε παλιότερη δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηθοποιός έχει ιδρύσει φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά όσους μάχονται με τον καρκίνο.