Ο γνωστός ηθοποιός Μαρκ Γουόλμπεργκ παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό GQ, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής του, στο πολύ πρωινό ξύπνημα αλλά και στην συμπρωταγωνίστριά του Χάλι Μπέρι, όπου έπαιξαν μαζί στην ταινία «Our Man from Jersey».

Ο 51χρονος σταρ του Χόλιγουντ, είναι και επιχειρηματίας, καθώς έχει κάνει τα πρώτα του βήματα στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών. Ο ίδιος όμως, φαίνεται ότι ανήκει στους ανθρώπους που λατρεύουν την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, κάτι που φυσικά βοηθά και τους ρόλους τους οποίους υποδύεται.

«Προσπαθώ να ξυπνάω νωρίς και οπωσδήποτε να κλείνω ένα 8ωρο, δηλαδή, αν ξυπνήσω στις 4 το πρωί, στις 8 το βράδυ θα πάω για ύπνο», αναφέρει ο ίδιος στη συνέντευξή του ενώ προσθέτει πως κάνει διαλειμματική νηστεία και την τηρεί αυστηρά.

«Τρώω πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Θα φάω το μεσημέρι στις 3 και μετά στις 6 και μετά για 18 ώρες δεν φάω τίποτα. Τα γεύματά μου είναι συνήθως αυγά, ή τηγανήτες πρωτεΐνης, ή καπνιστός σολομός, δύο χοιρινές μπριζόλες, δύο λουκάνικα και πρωτεΐνη με λίγο βούτυρο αμυγδάλου. Για μεσημεριανό συνήθως τρώω κοτόπουλο ή μπριζόλες ή ψάρι με λαχανικά».

Σχετικά με το αν έχει «cheat meal», ο ηθοποιός αναφέρει πως του αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά και φυσικά η σοκολάτα και τα μπισκότα. Ωστόσο κάνει κράτει. Οι μέρες που κάνει γυμναστική είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή, ωστόσο θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο για να προπονείται.

«Κάνω γυμναστική κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, γιατί Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη δουλεύω, αλλά το Σάββατο είναι η μέρα ξεκούρασης».

Όσον αφορά την επιτυχία της καλλιτεχνικής του πορείας ο 51χρονος ηθοποιός αναφέρει πως πάντα προσπαθεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος, ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά του.

«Ο κόσμος πιστεύει ότι είναι εύκολο για μένα επειδή είμαι επιτυχημένος, αλλά έγινα επιτυχημένος επειδή δούλεψα σκληρά. Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς να κάνεις τη δουλειά. Γιατί λοιπόν να αλλάξω αυτή την προσέγγιση και αυτή τη στάση; Ξέρεις, πιστεύω ότι είναι ωραίο να είσαι επιτυχημένος. Είναι ωραίο να δημιουργώ ευκαιρίες, όχι μόνο για μένα, αλλά για τα παιδιά μου και το μέλλον τους. Και επίσης, για να γίνω καλύτερος σε αυτό που κάνω: Να γίνω καλύτερος άνθρωπος, να γίνω παράδειγμα».

Για τη συμπρωταγωνίστριά του Χάλι Μπέρι και το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί, ο ηθοποιός δηλώνει πως «είναι εντυπωσιακό». «Δεν προσπαθώ καν να την ανταγωνιστώ, είναι σε δικό της πρωτάθλημα, είναι καταπληκτική».

Και τέλος, όσο για το αν υπάρχει κάτι που ο ίδιος φοβάται απαντά το εξής: «Φοβάμαι τον Κύριο. Ξέρω ότι θα με κρίνουν για το τι κάνω και πού είναι η καρδιά μου. Αν υπάρχει ανισότητα στην καρδιά μου, τότε δεν μπορώ να ανταμειφθώ για αυτό που κάνω. Θέλω να προσέχω τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρομαι είτε δημόσια είτε πίσω από κλειστές πόρτες».