Στις αρχές της εβδομάδας η Στιούαρτ δημοσίευσε μια συλλογή φωτογραφιών στο Instagram από το ταξίδι της στη Γροιλανδία για να δει παγετώνες με την Swan Hellenic Cruises.

Στη λεζάντα που συνόδευε τις φωτογραφίες όμως μοιράστηκε ένα μυστικό για το κοκτέιλ που κρατούσε στα χέρια της: στη λεζάντα ότι οι υπεύθυνοι της κρουαζιέρας «στην πραγματικότητα “συνέλαβαν” ένα μικρό παγόβουνο για τα κοκτέιλ μας απόψε».

Η πρώτη φωτογραφία δείχνει τη Στιούαρτ να κρατά ψηλά το ποτό της, με τα φιόρδ της Γροιλανδίας να φαίνονται στο βάθος.

Μεταξύ των 10 φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν, υπάρχει επίσης μια εικόνα δύο κομματιών πάγου που είναι τοποθετημένα επάνω σε ένα τρέιλερ, καθώς και αρκετές άλλες λήψεις με τοπίο από παγόβουνα.

Ορισμένοι χρήστες του Instagram έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η δημοσίευση μιας φωτογραφίας με πάγο που προέρχεται από παγόβουνο στο ποτό της δεν δείχνει περιβαλλοντική ευαισθησία ενόψει της κλιματικής κρίσης.

«Σ’ αγαπώ κορίτσι μου, αλλά αν άκουσες, υπάρχει έλλειψη παγόβουνου; xoxo», σχολίασε ένας χρήστης με το emoji με το φιλί.

«Μάρθα τα παγοκαλύμματα λιώνουν, μην τα βάζεις στο ποτό σου», είπε ένας άλλος χρήστης στην ενότητα σχολίων.

Ένας χρήστης επέκρινε την Στιούαρτ χαρακτηρίζοντάς την αναίσθητη, επειδή «οι πλούσιοι λευκοί που πίνουν τα κοκτέιλ με πάγο από παγόβουνο, ενώ ο πλανήτης φλέγεται, είναι λίγο φάουλ».

Άλλοι κορόιδεψαν την κατάσταση: «Αν δεν μπορείτε να βρείτε φρέσκα παγόβουνα για τα κοκτέιλ σας που αγοράσατε, είναι εντάξει», σχολίασε ειρωνικά ένας χρήστης.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα σχόλια αρνητικά -ορισμένοι από τους ακολούθους της έχουν επίσης αφήσει ενθαρρυντικά σχόλια στην ίδια ανάρτηση, ευχαριστώντας την που μοιράστηκε μαζί τους την εμπειρία της από αυτό το ταξίδι.

«Ευχαριστούμε που το μοιράζεσαι. Τι περιπέτεια και σίγουρα αξίζει μια γιορτή με κοκτέιλ!» έγραψε ένας χρήστης.

Η ανάρτηση έχει λάβει πάνω από 35.000 likes και πάνω από 500 σχόλια από την Τρίτη.

Η Swan Hellenic Cruises, η εταιρεία που εκτελεί την κρουαζιέρα στην οποία βρίσκεται η Στιούαρτ, έχει μια σελίδα αφιερωμένη στη βιωσιμότητα στον ιστότοπό της.

Η σελίδα αναφέρει ότι η εταιρεία «ενδιαφέρεται βαθιά για την πλούσια περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά του πλανήτη μας» και ότι ένα ταξίδι με την εταιρεία είναι «μία από τις πιο βιώσιμες επιλογές, για όποιον θέλει να εξερευνήσει τον όμορφο πλανήτη μας».

Η Στιούαρτ ξεκίνησε για πρώτη φορά να δημοσιεύει για το ταξίδι της κρουαζιέρας στο Instagram την προηγούμενη μέρα, όπου άφησε μια σύντομη κριτική για την εμπειρία της από τη διάσχιση των στενών της Δανίας για να φτάσει στη Γροιλανδία με το πλοίο.

«Περνάμε έξι μέρες μαθαίνοντας για το μεγαλύτερο νησί του κόσμου!!!» Έγραψε η Στιούαρτ στη λεζάντα της. «Η διέλευση είναι λίγο δύσκολη. Και διαρκεί περισσότερες από 30 ώρες. Το φαγητό είναι νόστιμο! Το πλήρωμα είναι πολύ φιλικό και ενημερωμένο!».