Είναι μήνες που το Χόλιγουντ είναι ένα καζάνι που βράζει. Αυτός ο αναβρασμός, με την απεργία των σεναριογράφων και καταπώς όλα δείχνουν και των ηθοποιών θα φανερώσει στο εγγύς μέλλον τον αντίκτυπό του στον χώρο της τηλεοπτικής βιομηχανίας.

Για την ώρα, πάντως τα πράγματα μοιάζουν να είναι δυσοίωνα, αφού το σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τα στούντιο του Χόλιγουντ οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, με τους εκπροσώπους του στις συνομιλίες να απευθύνουν ομόφωνο κάλεσμα σε απεργία.

Τόσο το σωματείο των ηθοποιών SAG-AFTRA όσο και το σωματείο των συγγραφέων της Αμερικής (WGA) απαιτούν αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, καθώς και διαβεβαιώσεις ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε η Τεχνητή Νοημοσύνη να μην απειλήσει το εργασιακό τους μέλλον.

Εντός της ημέρας, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές αφού θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία προκειμένου να αποφασιστεί για το αν θα κηρυχθεί απεργία ή όχι. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε η παραγωγή του Χόλιγουντ θα παραλύσει πλήρως. Αυτή θα είναι και η πρώτη ταυτόχρονη απεργία, σεναριογράφων και ηθοποιών, στο Χόλιγουντ, που έχει να συμβεί περισσότερα από 60 χρόνια.

Πώς θα επηρεάσει τις επερχόμενες ταινίες η απεργία στο Χόλιγουντ

Σημειώνεται πως η απεργία αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο για τις κορυφαίες ταινίες του καλοκαιριού, όπως αυτή της Barbie και του Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, των οποίων οι παγκόσμιες πρεμιέρες πραγματοποιήθηκαν, αλλά οι ηθοποιοί δεν θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις προώθησής τους. 

Αντίστοιχα, αναβολή μπορεί να πάρουν και τα βραβεία Emmy μέχρι και τέλη του φθινοπώρου, ενώ πιθανό είναι το σενάριο να πάνε απευθείας για τον επόμενο χρόνο. 

Μέχρι στιγμής, η απεργία των σεναριογράφων οδήγησε την αμερικανική βιομηχανία σε έκτακτες λύσεις ανάγκης, όπως επαναλήψεις βραδινών τηλεοπτικών εκπομπών, καθώς και σε διακοπή της παραγωγής των περισσότερων εκπομπών της φθινοπωρινής τηλεοπτικής σεζόν και των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών.

* Φωτογραφία: Getty Images