Η Νία Βαρντάλος ετοιμάζεται να δει την ταινία της «Γάμος αλά ελληνικά 3» να βγαίνει και επίσημα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου. Με αφορμή τη νέα της δουλειά στο σινεμά, η Ελληνοαμερικανή ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε στο περιοδικό Marie Claire και τη δημοσιογράφο Γαλάτεια Λασκαράκη.

«Έμεινα στην Ελλάδα για μήνες, για να διαλέξω τα μέρη όπου θα κάναμε γυρίσματα, το οποίο βέβαια αποδείχθηκε ευχή και κατάρα. Πώς να επιλέξεις ποιες ομορφιές της Ελλάδας θα στριμώξεις στην ταινία; Ήταν δύσκολο!», παραδέχεται η Νία Βαρντάλος.

«Τελικά, προτιμήσαμε τα μέρη που πάντα αγαπούσα αλλά και εκείνα που μου έδιναν τη δυνατότητα να πω στους ξένους: Ελάτε να σας δείξω την Ελλάδα! Οι στόχοι μου γι’ αυτή την ταινία ήταν δύο.

Ο πρώτος, οι άνθρωποι να πλησιάσουν ξανά την οικογένειά τους και να συνειδητοποιήσουν ότι η δύναμή μας βρίσκεται στο παρελθόν μας. Ο δεύτερος στόχος μου ήταν μόλις οι άνθρωποι βγουν από την αίθουσα του σινεμά να κλείσουν ένα εισιτήριο για την Ελλάδα», επισημαίνει.

Όταν η ίδια ένιωσε πως η καριέρα της βρίσκεται σε τέλμα, απευθύνθηκε στην τότε ατζέντισσά της, προκειμένου να της βρει κάποια καινούργια δουλειά.

«Ρώτησα την ατζέντισσά μου: γιατί δεν μπορώ να βρω δουλειά στον κινηματογράφο; Μου απάντησε χωρίς δισταγμό: το πρόβλημα με σένα είναι ότι δεν είσαι αρκετά όμορφη για να γίνεις πρωταγωνίστρια και δεν είσαι αρκετά χοντρή για να γίνεις καρατερίστα! Κι όμως, μου το είπε!», παραδέχεται η Nia Vardalos.

«Νόμιζα πως μου κάνει πλάκα, αλλά δυστυχώς σοβαρολογούσε. Και συνέχισε: και τι είσαι τέλος πάντων; Της απάντησα: Ελληνίδα. “Να το πρόβλημα με σένα”! Δύο προβλήματα: η εμφάνισή μου και η καταγωγή μου. «Δεν ανήκεις σε κάποια μειονότητα, δεν είσαι μαύρη, Ασιάτισσα ή Λατίνα, δεν μπορώ να σου βρω δουλειά».

Και με απέλυσε. Πάγωσα, δεν αντέδρασα, έφυγα. Την ίδια μέρα η κολλητή μου φίλη, που είναι λεπτή, ξανθιά και όμορφη, απολύθηκε επίσης από το δικό της ατζέντη με την αιτιολογία ότι “μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα κορίτσια στην πόλη”… τότε κατάλαβα ότι δεν μπορείς να αφήσεις κανέναν να σου πει πού ανήκεις και τι αξίζεις», περιγράφει στη συνέχεια της συνέντευξης η Νία Βαρντάλος.