Για τους αστέρες του Χόλιγουντ τα βραβεία Grammy είναι μια βραδιά που αδημονούν να παρευρεθούν. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Ben Affleck, ο οποίος ζορίστηκε αρκετά. Δεν ήθελε καθόλου, αλλά η Jennifer Lopez δεν του άφησε επιλογή.

Μετά την Beyonce, που κατέκτησε το ρεκόρ των περισσότερων βραβείων στην Ιστορία του θεσμού, ο ηθοποιός είναι ο δεύτερος πιο πολυσυζητημένος της 65ης απομονής, καταφέρνοντας για ακόμη μια φορά να γίνει meme. Φυσικά, o Affleck έχει γίνει viral στα social media και δικαίως.

Καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς ο Affleck «πιάστηκε» πολλές φορές να αδιαφορεί πλήρως για ό,τι συνέβαινε γύρω του, σε αντίθεση με την Lopez που αν μπορούσε να του χώσει ένα χαστούκι να ξυπνήσει θα το έκανε.

Μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο Affleck παρακολουθούσε τον Stevie Wonder να βγαίνει από το Higher Ground, σηκώμενος και με ένα βλέμμα που φώναζε «λυπηθείτε με».

Το γεγονός ότι το ζευγάρι καθόταν μπροστά στη σκηνή, επέτρεψε στις κάμερες να καταγράψουν κάθε στιγμή του Affleck. Στο μεταξύ, ο ηθοποιός τείνει να γίνει ο άρχοντας των meme, μιας και αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που τον τρολάρουν στα κοινωνικά δίκτυα.

Το 2016 ήταν η παρθενική του φορά, όταν βγήκε το meme «Sad Affleck». Προέκυψε από τη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον Henry Cavill, για την ταινία Batman v Superman, για την οποία οι κριτικές δεν ήταν και οι καλύτερες. Όταν λοιπόν ρωτήθηκαν γι’αυτό, ο Affleck κάθισε σιωπηλός εν αντιθέση με τον Cavill, και κοιτούσε στο υπερπέραν απογοητευμένος και θλιμμένος.

Το απόσπασμα έκανε το γύρο του διαδικτύου, με το soundtrack «Sound of Silence» να παίζει από πίσω.