Η χιουμοριστική οπτική της πριγκίπισσας Νταϊάνα έρχεται στο φως, με αφορμή τις από κάρτες που η Βρετανίδα γαλαζοαίματη είχε στείλει ανάμεσα στις δεκαετίες του 1980 και 1990 στον τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνο. Την Τετάρτη, 17 Μαΐου, πρόκειται να πωληθούν σε δημοπρασία, με τους υπεύθυνους του γραφείου «Dominic Winter Auctioneers» να προβλέπουν ότι θα «πιάσουν» μέχρι και 5.700 ευρώ.

Οι σχέσεις άλλωστε μεταξύ των βασιλικών οικογενειών της Ελλάδας και της Βρετανίας παρέμειναν, στενές, με τη βασίλισσα Νταϊάνα να γίνεται νονά του (τότε) πρίγκιπα Φιλίππου της Ελλάδας και της Δανίας, του νεότερου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας.

Οι κάρτες που θα δημοπρατηθούν, περιείχαν αν όχι σεξουαλικά υπονοούμενα, σίγουρα πιο πονηρά μηνύματα και χειρόγραφα της ίδιας. Με σαφές χιουμοριστικό περιεχόμενο, η πρώτη απεικονίζει μια γυναίκα που φορά μόνο το εσώρουχό της, με ένα κεφάλι να διακρίνεται προς το κάτω μέρος της εικόνας. Η κάρτα αναγράφει: «Ποιος είναι ο ορισμός του Τέλειου Άνδρα;» με την απάντηση να βρίσκεται στο εσωτερικό της: «Ένας νάνος με μια γλώσσα μήκους 25 εκατ. και την ικανότητα να αναπνέει από τα αυτιά του».

Στο εσωτερικό της κάρτας, η πριγκίπισσα Νταϊάνα γράφει: «Αγαπημένε Τίνο, με πολλή αγάπη όπως πάντα».

Η δεύτερη κάρτα απεικονίζει έναν άνδρα που φορά μόνο ένα… φύλλο συκής και αναγράφει: «Ο Αδάμ έφτασε πρώτος», με τη συνέχεια της πρότασης να καταλήγει: «… όπως κάνουν πάντα οι άνδρες!».

Η