Το «Stranger Things» μετά από 1μιση χρόνο «απουσίας» επιστρέφει στο Netflix. Όλοι νιώθουμε ότι πέρασε πάρα πολύς καιρός από όταν είδαμε το τελευταίο επεισόδιο. Μέχρι και τα παιδιά της σειράς έχουν ενηλικιωθεί. Μετά από την πανδημία του κορονοϊού, που πήγε πίσω την παραγωγή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η σειρά που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει μέσα στο 2022.

Το πρώτο teaser κυκλοφόρησε, αλλά δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά σχετικά με το τι πρόκειται να δούμε στην τέταρτη σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν είχε αφήσει πικρία και πολλά αναπάντητα ερωτήματα, σχετικά με τον Jim Hopper. Το τι συνέβη τελικά, αφέθηκε στην κρίση του καθενός, μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο. Το Netflix κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ σε μια παγωμένη ρωσική τούνδρα που σιγά σιγά αποκαλύπτει ότι ο Hopper είναι όντως ζωντανός.

Στο συνοδευτικό δελτίο τύπου, το Netflix έγραψε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιβεβαιώνουμε επίσημα ότι η παραγωγή του Stranger Things 4 ξεκίνησε – και ακόμη πιο ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επιστροφή του Hopper!»

Η καθυστέρηση φαίνεται να βγήκε σε καλό, καθώς δούλεψε υπέρ των δημιουργών, που υπόσχονται να μην μας αφήσουν απογοητευμένους. Ο πρωταγωνιστής, Gaten Matarazzo, ο οποίος παίζει τον Dustin Henderson, δήλωσε στο Collider ότι έδωσε στους δημιουργούς της σειράς, τους Duffer Brothers, περισσότερο χρόνο να δουλέψουν πάνω στην ιστορία. Για τις τρεις πρώτες σεζόν, η εκπομπή γράφτηκε όπως γυρίστηκε, αλλά στην 4η σεζόν, λόγω της πανδημίας, η συγγραφή τελείωσε πριν ξεκινήσει η παραγωγή. Δούλεψαν καλύτερα στο τι θέλουν να περάσουν μέσα από την σειρά και στον τρόπο που θα γίνει αυτό. Φαίνεται να είναι μια από τις καλύτερες σεζόν, μετά από την «κοιλιά» που δημιουργήθηκε.

Ποιο θα είναι το cast

Σύμφωνα με το Deadline, ο Jamie Campbell Bower, η Joseph Quinn και ο Eduardo Franco πρόκειται να συμμετάσχουν ως βασικοί της σειράς στην 4η σεζόν. Και με βάση ένα teaser που κυκλοφόρησε στις 6 Μαΐου, μοιάζει με τον επικίνδυνο Dr. Martin Brenner, να παίζεται από τον Matthew Modine, που θα επιστρέψει επίσης.

Η 4η σεζόν θα παρουσιάσει επίσης πολλά νέα επαναλαμβανόμενα μέλη του cast. Το Deadline ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2020 ότι ο Robert Englund του Nightmare on Elm Street, ο Tom Wlaschiha, ο Nikola Djuricko, ο Mason Dye και ο Sherman Augustus θα εμφανιστούν στη νέα σεζόν.

Στις 9 Ιουνίου, το Netflix ανακοίνωσε ότι τέσσερις ακόμη ηθοποιοί θα ενταχθούν στο Stranger Things: η Amybeth McNulty (Anne with a E), ο Myles Truitt, η Regina Ting Chen (Queen of the South) και η Grace Van Dien. Η McNulty θα υποδυθεί έναν «cool« και με ευφράδεια λόγου geek ενός συγκροτήματος, την Vickie. Λέγεται ότι θα αναπτυχθεί ένα ερωτικό ειδύλλιο με έναν από τους «αγαπημένους ήρωες» της σειράς, σύμφωνα με το Netflix.

Ο Truitt θα μπει στο ρόλο του δημοφιλούς παίκτη του μπάσκετ Hawkins, Patrick, ο οποίος ζει μια άνετη ζωή, μέχρι που γεγονότα άνευ προηγουμένου την βγάλουν εκτός ελέγχου. Η Chen υποδύεται την κυρία Κέλι, μια σύμβουλο που καθοδηγεί και που αφιερώνει πολύ χρόνο και φροντίδα στους μαθητές της, ειδικά σε όσους ασχολούνται με προσωπικούς αγώνες. Ο χαρακτήρας της Van Dien είναι η Chrissy, η cheerleader στο Hawkins και το πιο δημοφιλές κορίτσι στο σχολείο – που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό κάτω από το φαινομενικά τέλειο εξωτερικό παρουσιαστικό της.

Ο Dacre Montgomery είναι απίθανο να επιστρέψει με τη δολοφονία του χαρακτήρα του στη μάχη του Starcourt στο τέλος της 3ης σεζόν. Να υπενθυμίσουμε ότι στο φινάλε της 3ης σεζόν είδαμε τον Τζόις, τον Γουίλ και τον Τζόναθαν, μαζί με την Ελ, να μαζεύουν τα πράγματα και να απομακρύνονται από το Χόκινς της Ιντιάνα, μετά τον θάνατο του Χόπερ -που μάλλον δεν ισχύει-.

Τι θα δούμε στη νέα σεζόν τότε

Η επίσημη σύνοψη του Netflix, που κυκλοφόρησε μαζί με το τρέιλερ, αποκαλύπτει επίσης τι συμβαίνει στον Χόπερ: «Δεν είναι όλα καλά νέα για εκείνον, καθώς είναι φυλακισμένος μακριά από το σπίτι του στη χιονισμένη έρημο της Καμτσάτκα, όπου θα αντιμετωπίσει κινδύνους τόσο για ανθρώπους όσο και… για άλλους ».

Εκτός από το περσινό teaser, το Netflix κυκλοφόρησε ακόμα ένα στις 6 Μαΐου, με τίτλο «Eleven, ακούς ;». Πρόκειται για μια αναδρομή στην εποχή που η Eleven βρισκόταν στο εργαστήριο. Βρίσκεται στο κελί της, φοβάται πολύ κάτι, ενώ άλλα παιδιά φαίνονται στην εγκατάσταση πριν τα πλησιάσει ο Μπρένερ. Παίζουν σκάκι και Magic 8-Ball σε μια άκρως ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Αν αυτό το teaser είναι κάποια ένδειξη, φαίνεται ότι η σεζόν 4 θα μπορούσε να εξερευνήσει ενδελεχώς την ιστορία της Eleven.