Η Γκρέτα Τούνμπεργκ βρέθηκε καλεσμένη στο «The Mehdi Hasan Show» και δε δίστασε να επικρίνει, για ακόμη μια φορά, την κυβέρνηση Μπάιντεν και την προσέγγισή της για την αντιμέτωπιση της κλιματικής κρίσης.

Μάλιστα, η συνέντευξη της Σουηδέζας ακτιβίστριας ήρθε μετά από τη νέα έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, με την οποία προειδοποιεί πως η Γη θα φτάσει το κλιματικό όριο 1,5 βαθμών Κελσίου μέσα σε 20 χρόνια και πως η ανθρώπινη δραστηριότητα αλλάζει το κλίμα με πρωτοφανείς και μη αναστρέψιμους τρόπους.

https://www.intronews.gr/3722-2-i-athina-sto-epikentro-tis-klimatikis-allagis-kindynevei-apo-tin-yperthermansi-tou-planiti

Απαντώντας, λοιπόν, στην ερώτηση για το αν έχει αλλάξει η γνώμη της λόγω του νέου δικομματικού νομοσχεδίου για τις υποδομές στις ΗΠΑ, η Τούνμπεργκ είπε: «Δυστυχώς, όχι. Η άποψή μου δεν έχει αλλάξει. Αυτό επιβεβαίωσε απλά ότι αυτή η διοίκηση δεν είναι έτοιμη να δράσει τόσο σοβαρά όσο χρειαζόμαστε, δυστυχώς. Αυτό όμως το περίμενα».

Στο ποιος ευθύνεται για τρέχοντα προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση, η 18χρονη δήλωσε πως το φταίξιμο φυσικά, είναι στους ανθρώπους που είναι σε θέσεις ευθύνης, αλλά και στο ίδιο το σύστημα». και πρόσθεσε: «Φυσικά θα χρειαστούμε άτομα που πιέζουν για αλλαγή, αλλά αυτός δεν είναι ο πυρήνας αυτής της κρίσης» πρόσθεσε. «Υπάρχουν κάποιοι σε ηγετικές θέσεις που έχουν τεράστια ευθύνη και πρέπει να λογοδοτήσουν».

https://www.intronews.gr/3364-2-oi-anthropoi-piezoun-ton-planiti

Φωτογραφία: Getty