Σκηνές Αμερικής έζησε το κέντρο της Αθήνας πριν από λίγη ώρα, όπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ξεκίνησαν καταδίωξη ενός κλεμμένου οχήματος, με τον οδηγό να επιχειρεί να διαφύγει, αλλά να καταλήγει τελικά στο νοσοκομείο με πυροβολισμό στο πόδι, ύστερα από την προσπάθεια του να διεμβολίσει αστυνομικό πάνω σε μηχανή.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν κλεμμένο όχημα που είχαν υπό παρακολούθηση. Εκείνη τη στιγμή είδαν τον οδηγό να κατευθύνεται προς αυτό και του ζήτησαν να σταματήσει. Αυτός δεν υπάκουσε στις εντολές, μπήκε στο αυτοκίνητο και πάτησε γκάζι για να διαφύγει της σύλληψης.

Όταν έφτασε η καταδίωξη στην οδό Μάρνης και Αριστοτέλους, τότε ο καταδιωκόμενος, βλέποντας πως έχει περικυκλωθεί και μην έχοντας άλλη λύση, επέλεξε να πέσει πάνω σε έναν αστυνομικό της ΔΙΑΣ που βρισκόταν μπροστά του με τη μηχανή. Καθώς τον διεμβόλισε, ο αστυνομικός κρατήθηκε από το καπό του πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου για να γλυτώσει την πρόσκρουση και κατάφερε να γλυτώσει με έναν τραυματισμό.

Όσο για τον δράστη, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του, με μια σφαίρα να τον πετυχαίνει στο πόδι και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με αστυνομική συνοδεία.