Διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας, ελπίζοντας πια να είναι και το τελευταίο. Η Ευρώπη έχει κληθεί ήδη να αντιμετωπίσει την έξαρση των κρουσμάτων, καθώς και να τα βγάλει πέρα με τη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία. Στην Ελλάδα, η επιδημιολογική κατάσταση δείχνει να προβληματίζει, ενόψει Χριστουγέννων μάλιστα, ωστόσο έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο του lockdown στους ανεμβολίαστους.

Σημειώνεται πως σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε διάγγελμα, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για το πώς θα κυλήσουν οι μέρες των γιορτών.

https://www.intronews.gr/8601-2-elon-musk-metoxes-forous

Πότε θα τελειώσει η πανδημία;

Μετά από ενάμιση χρόνο, όλοι αναρωτιόμαστε πότε θα μπει ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο. Σύμφωνα με τον Bill Gates, ένα φως στο τούνελ θα φανεί στα μέσα του 2022, όπου τα ποσοστά μόλυνσης μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης, μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, με την προϋπόθεση να μην εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις του ιού.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft εκτίμησε, μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη, ότι με τη βοήθεια της φυσικής ανοσίας, της ανοσίας των εμβολίων και των επερχόμενων χαπιών, «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό νέων ασθενειών θα πρέπει να μειωθούν αρκετά δραματικά».

«Τα εμβόλια είναι πολύ καλό νέο και οι περιορισμοί της προσφοράς θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό στα μέσα του επόμενου έτους. Έτσι θα περιοριζόμαστε μόνο από τα logistics και την ζήτηση», πρόσθεσε ο Gates μιλώντας στον αρχισυντάκτη του Bloomberg, John Micklethwait.

Επεσήμανε, τέλος, πως ο κόσμος θα πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες.

https://www.intronews.gr/8608-2-inomeno-vasileio-ee-protokollo-voreias-irlandis