Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο (22/7) τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τέσσερα… αρπακτικά που είχαν προλάβει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να σημειώσουν τουλάχιστον πέντε διαρρήξεις σε πολυτελείς βίλες.

Μάλιστα, εκτιμάται σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί της Μυκόνου πως τα… αρπακτικά δεν δούλευαν μόνοι τους και πως αποτελούν ουσιαστικά βραχίονα μίας μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης.

Ποια είναι τα «αρπακτικά» της Μυκόνου

Η οργάνωση ή καλύτερα το παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης, αποτελείται από τουλάχιστον τέσσερα άτομα, κυρίως αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 29, 32, 33 και 35 ετών. Όλοι τους είναι… εκ φύσεως παράνομοι καθώς το μεγάλο… κόλπο στη Μύκονο σε καμία περίπτωση δεν είναι το μοναδικό έγκλημα που έχουν διαπράξει.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. κάθε ένας από αυτούς είχε διαπράξει αντίστοιχα εγκλήματα στο παρελθόν και είχαν σε όλους επιβληθεί είτε περιοριστικοί όροι, είτε υπήρχαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Ενδεικτικά σε βάρος του 29χρονου ίσχυε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο 32χρονος αναζητούταν ως αποδράσας από Αστυνομική Υπηρεσία της Αττικής, ενώ σε βάρος του ίσχυε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και ταυτόχρονα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και έξι μηνών για διακεκριμένες κλοπές. Σε βάρος του 33χρονου ίσχυαν περιοριστικοί όροι καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο 35χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Η δράση τους στη Μύκονο

Όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τα… αρπακτικά εντοπίστηκαν μετά από ειδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πολλαπλά επίπεδα. Οι αστυνομικοί αφ’ ενός είχαν στα χέρια τους συγκεκριμένες καταγγελίες, αφ’ ετέρου μπόρεσαν μέσα από τα στοιχεία που απέσπασαν από τις βίλες που οι δράστες είχαν διαρρήξει να σχηματίσουν το προφίλ τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δρούσαν.

Τα… αρπακτικά παρακολουθούσαν τους ιδιοκτήτες των πιο εντυπωσιακών σπιτιών στο νησί και όταν διαπίστωναν πως απουσίαζαν από τις βίλες τους, έκαναν πραγματική επιδρομή για να βάλουν στο χέρι τα τιμαλφή που διατηρούνταν μέσα στα εντυπωσιακά σπίτια.

Τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων έχουν καταγραφεί με τους δράστες να συγκεντρώνουν αντικείμενα και χρήματα αξίας 36.700 ευρώ.

Οι δράστες εντοπίστηκαν μέσα σε ερειπωμένο κτίσμα το οποίο χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα» για την απόκρυψη των κλοπιμαίων, ενώ σε ένα δεύτερο ερείπιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές.

αρπακτικά

Photo credits: ΕΛ.ΑΣ., Evrokinissi (Αρχείου)