Δεν χάνει ευκαιρία ο Αθηναίος. Αρκεί μια μέρα από τις καθημερινές να είναι αργία και έχει ψάξει προορισμό για να φύγει 3ημερο ή 4ημερο, ψάχνοντας να κολλήσει και τις άδειες του. Το 4ημερο Μεγάλης Παρασκευής-Δευτέρας του Πάσχα προσφερόταν για εξορμήσεις και η πρωτεύουσα μοιάζει με… χωριό από άποψη πληθυσμού, με 6ψηφιο αριθμό να έχει πάρει τα βουνά, τα νησιά και τα λαγκάδια. Οι εικόνες που δείχνουν την άδεια Αθήνα, το κέντρο της πόλης χωρίς ούτε ένα όχημα, είναι ενδεικτικές.

Από την άλλη, έχουν μείνει αρκετοί για να τηρήσουν τα έθιμα και σε αρκετές γειτονιές στην Αθήνα (Καισαριανή, Νέα Σμύρνη, Χολαργός, Γουδή κ.α.) συναντά κανείς στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στα πάρκα, ακόμα και στους δρόμους, ψησταριές και σούβλες, με ανθρώπους που μαζεύονται να φάνε και να πιούνε.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Πατούλης, οργάνωσε εκδήλωση με σούβλες και αρνιά στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», όπου στήθηκε κανονικό γλέντι. Ο ίδιος έσυρε πρώτος τον χορό και έβαλε το χεράκι του στο γύρισμα της σούβλας.

* Φωτογραφίες: Eurokinissi