Μια ακόμη έρευνα έρχεται από την Γαλλία που ακυρώνει τον μύθο των δήθεν «τεμπέληδων» Ελλήνων. Η έρευμα δείχνει ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι όχι μόνον δεν είναι τεμπέληδες, απεναντίας είναι οι πιο εργατικοί ανάμεσα στους υπολοίπους εργαζόμενους από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Από έρευνα του γαλλικού Ινστιτούτου Rexecode προκύπτει ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι, μισθωτοί και μη, δουλεύουν κατά μέσο όρο αρκετά περισσότερο από τους εργαζόμενους των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βάσει της έρευνας ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος απασχολείται σχεδόν 2.000 ώρες τον χρόνο, έναντι 1.679 ωρών που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Στην Ευρώπη, περισσότερες ώρες από τους Έλληνες δουλεύουν οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι, ενώ κάτω από 1.600 ώρες τον χρόνο δουλεύουν οι Ολλανδοί, οι Δανοί, οι Φινλανδοί, οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί.

Επίσης, στην έρευνα αποτυπώνεται ότι οι Έλληνες μισθωτοί δουλεύουν πάνω από 1.900 ώρες τον χρόνο, ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στις 1.792 ώρες. Οι Έλληνες μη μισθωτοί εργάζονται σχεδόν 2.400 ώρες τον χρόνο, με τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο να μην υπερβαίνει τις 2.200 ώρες εργασίας.

* Photo credits: Shutterstock